în cadrul Congresului Uniunii Internaţionale a Arhitecţilor
Proiectul Piscinei Olimpice de la Izvorani realizat de arhitectul român Bogdan Tofan a fost prezentat la Torino în cadrul Congresului Uniunii Internaţionale a Arhitecţilor în secţiunea „UIA High-Tech Facilities Work Programme”. Prezentarea „The Olympic Swimming Pool – Izvorani Bucharest Romania” a arhitectului român s-a axat pe conceptele şi tehnologiile utilizate la realizarea proiectului. Cea de-a zecea ediţie a seminarului internaţional şi a întâlnirii anuale a membrilor UIA Work Programme (W/P) "Architecture for Science and High-Tech Facilities" a avut loc în Italia la Torino ca parte a celui de-al 23-lea Congres UIA (29 Iunie – 3 Iulie 2008). Din România a participat o delegaţie a Ordinului Arhitecţilor din România de peste 30 de arhitecţi şi specialişti, alături de preşedintele OAR, arhitectul Şerban Sturdza.
Din 1998 arhitectul Bogdan Tofan a susţinut prezentări ale proiectelor sale la fiecare întâlnire a grupului internaţional de lucru "Architecture for Science and High-Tech Facilities", precum şi la fiecare ediţie a congresului desfăşurată o dată la trei ani în cadrul secţiunii High-Tech Facilities Work Programme.
Arhitectul Bogdan Tofan este utilizatorul aplicaţiilor Autodesk de arhitectură achiziţionate prin firma MaxCAD. Arhitecţii firmei Tofan ARKITECT au participat la cursurile de instruire susţinute de experţii MaxCAD pentru aplicaţia AutoCAD Architecture, utilizând aplicaţiile Autodesk în majoritatea proiectelor realizate.
Printre proiectele de arhitectură realizate de Tofan ARKITECT se numără Primăria Buftea şi Sediul Administraţiei Financiare a Judeţului Ilfov, Proiectul Tipografiei Monitorului Oficial, Satul copiilor – SOS Kinderdorf Internaţional, Amenajarea Interioară a Sediului Băncii Mondiale, Home & Design Center din bulevardul Ghencea 126-132 Bucureşti, Revitalizarea Zonei de Nord a Oraşului Osaka, Japonia, Centrul Olimpic de la Izvorani cu Piscina Olimpică şi multe alte proiecte realizate pentru România şi străinătate.
Proiectul piscinei olimpice de la Izvorani a pornit de la ideea de a sugera prin forma sa o relaţie cu sporturile de apă. “Când am început să lucrez la proiect, m-am gândit la un sport de apă, la mişcare, curaj şi pasiune, la viteză şi concentrare, mi-am imaginat un mare ski pe apă, o placă de surf. A fost o abordare instinctivă a subiectului, venită din viteza cu care curg evenimentele zi de zi – cu toţii trăim surfând”, a spus arh. Bogdan Tofan, completând “Forma ar trebui să pară că pluteşte pe un val imaginar uriaş”, ca primă abordare a designului clădirii.
Echipa de proiectare a avut misiunea de a îmbina diferitele elemente tehnice, funcţionale şi estetice într-un volum architectural complex în textură, dar simplu ca imagine. Apa, fluxul de aer, lumina şi structura metalică reticulară au fost corelate prin designul întregii clădiri asemeni unui motor.
Arhitectul Bogdan Tofan
Cu un stagiu doctoral în arhitectură în 1999 la Eindhoven, Olanda, arhitectul Bogdan Tofan a participat la diferite programe de formare în străinătate în Elveţia, Germania, USA, Italia, Franţa, Israel. Actualmente este conferenţiar universitar la catedra "Bazele Proiectării" a Universităţii de Arhitectură şi Urbanism "ION MINCU". Membru în diferite jurii internaţionale pentru concursuri şi grupuri de arhitectură, câştigător, la rândul său, a diferite concursuri de arhitectură, arhitectul Tofan a participat, încă din 1994, la Bienale de Arhitectură ca arhitect autor. Înscris în Dicţionarul Internaţional al Centrului Internaţional Bibliografic Cambridge, arhitectul este preşedinte şi director general al firmei Tofan ARKITECT şi deţine un portofoliu semnificativ de proiecte realizate pentru România şi străinătate.
MaxCAD este reseller autorizat pentru toate aplicaţiile Autodesk în România, distribuitor european al soluţiei software Advanced Road Design şi unic distribuitor în România al aplicaţiilor Canalis şi Hydra. Certificată ISO9001:2000 de către Germanischer Lloyd Europa de Sud-Est, compania MaxCAD oferă clienţilor săi consultanţă tehnică, instruire şi servicii de implementare software. MaxCAD este resellerul Autodesk cu cea mai bună expertiză tehnică, care realizează implementări de valoare pentru clienţii săi, fiind acreditat pentru toate produsele Autodesk şi alte aplicaţii complementare de succes.
Autodesk face parte din topul celor mai puternice 1000 de companii din lume. Misiunea sa este transformarea ideilor mari in realitate. Compania a luat fiinţă în urmă cu peste 25 de ani, numără 7 milioane de utilizatori oficiali în întreaga lume şi este prezentă în 106 ţări. Autodesk investeşte anual 20% din cifra sa de afaceri în domeniul cercetării şi dezvoltării. Cel mai celebru produs Autodesk este AutoCAD, „părintele” multor altor aplicaţii specializate. Programele Autodesk încorporează tehnologii de ultimă oră şi au o vastă aplicabilitate: mecanică, infrastructură, arhitectură, construcţii civile, cartografiere, cadastru, digital media şi servicii wireless de transfer al datelor, care îmbunătăţesc considerabil procesul de proiectare şi de management al ciclului de viaţă al produselor (PLM).
{mosloadposition user10}