Este nevoie de de specialisti in informatica, imagistica medicala, telemedicina si robotica
IT, robotica, senzori, telemedicina, noi metode de diagnostic si tratament medical – au fost doar cateva din temele abordate la masa rotunda a celei de-a 17-a Conferinte Internationale de Inginerie a Sistemelor si Stiinta Calculatoarelor, eveniment gazduit recent de Facultatea de Automatica si Calculatoare din Universitatea Bucuresti.
La aceasta manifestare traditionala, care se desfasoara fara intrerupere din 1975, SIVECO Romania a prezentat o lucrare in care a expus strategia sa in privinta domeniului e Health. Strategia a fost elaborata in stransa conexiune cu misiunea si obiectivele Ministerului Sanatatii din Romania, precum si cu prevederile si recomandarile in domeniu la nivel European.
Specialistii afirma, in unanimitate, ca sanatatea va reprezenta problema majora a deceniilor ce vin. In aceste conditii, prezentarea SIVECO Romania a subliniat necesitatea ca invatamantul superior din Romania, in general, si Facultatea de Automatica si Calculatoare, in special, sa pregateasca ingineri cu calificare multidisciplinara, care sa poata lucra in domenii ca informatica medicala, imagistica medicala, telemedicina, robotica etc.
"Manifestarea a constituit un succes, contactul intre mediul academic si industria IT dovedindu-se inca o data necesar", a declarat profesor Traian Ionescu, eHealth Business Consultant in cadrul SIVECO Romania.
SIVECO Romania are legaturi stranse cu Facultatea de Automatica si Calculatoare din cadrul Universitatii Politehnice Bucuresti, o buna
parte din cei 800 de specialisti ai companiei fiind formati aici.
{mosloadposition user10}