Poveştile cu tâlc spuse de Asociaţia de Dragul artei copiilor de 6-10 ani continuă la Palatul Mogoşoaia. Proiectul de teatru muzeal, La Palat animat, are drept inspiraţie istoria familiei Brâncovenilor şi a palatului brâncovenesc de la Mogoşoaia, acoperind atât valoarea educativă, acurateţea istorică a evenimentelor şi personajelor, cât şi calitatea artistică. Povestea dramatizată este susţinută de către actorii Cornel Mihalache şi Vadim Rusu, de la Teatrul de pe Lipscani, în faţa celor mici și porneşte de la date istorice reale care sunt transpuse în mod interactiv astfel încât să reînsufleţească istoria locului şi colecţia muzeală expusă, aducând elemente de civilizație a epocii prin gesturi, costume și atitudini.
Copiii cu vârsta cuprinsă între 6 şi 10 ani, participanţi la programele La Palat animat, pot veni, în mod organizat şi gratuit, cu părinţii, şi vor trăi istoria la faţa locului, prin talentul actorilor şi prin veridicitatea scenariului care îi va pune faţă în faţă cu personajele epocii.
Înscrierea celor mici continuă, locuri libere în cadrul programelor destinate copiilor între 6 şi 10 ani găsindu-se încă pentru zilele de sâmbătă, 20 octombrie, ora 10.30 şi duminică, 21 octombrie, ora 10.30. Programările sunt obligatorii şi se fac numai în săptămâna programului, de luni până vineri, începând cu ora 8.00, la e-mail: oana@dedragulartei.ro (este necesară precizarea datei, numele şi vârsta copilului).
Totodată, Asociaţia De dragul artei organizează atelierul Construcţie şi deconstrucţie în proiectul La Palat Animat. Teatru muzeal pentru familii cu copii mici la Palatul de la Mogoşoaia.
Evenimentul se va desfăşura la Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti de la Mogoşoaia, în ziua de sâmbătă, 27 octombrie 2012, cu începere de la ora 9.00, şi se adresează muzeografilor interesaţi de programele cultural-educative desfăşurate în muzee sau alte insitutuţii culturale. Întâlnirea dintre echipa proiectului şi muzeografii de educaţie din muzeele româneşti are loc în cadrul proiectului La Palat animat, finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional, și are rolul de a prezenta un exemplu de bună practică în domeniu. Participarea se face în ordinea primirii solicitărilor la email: rusalia23@yahoo.fr.
Fiecare dintre noi are nevoie să regăsească poveştile de altădată spuse într-o manieră amuzantă şi pe înţelesul tuturor. Veniţi La Palat animat împreună cu cei mici şi oferiţi-le şansa de a cunoaşte istoria ţării într-un mod interactiv!
Acces către Palatul Mogoșoaia: Judeţul Ilfov, Mogoşoaia, Str. Valea Parcului nr. 1, la 15 km de centrul Bucureștiului. Mijloace de transport: maxi-taxi de la Piaţa Chibrit sau RATB linia 460 pe ruta Bucureşti-Dămăroaia via Palat Mogoşoaia (linie directă).
Despre coordonatorul proiectului:
Asociaţia De dragul artei îşi propune dezvoltarea creativităţii şi încurajarea curiozităţii naturale a copilului în raport cu obiecte semnificative pentru cultură şi civilizaţie, prin diverse activităţi de improvizaţie artistică. www.dedragulartei.ro
Proiect cultural finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional
Partener principal:
Complexul monumental istoric cultural, turistic şi de agrement Mogoşoaia reprezintă unul dintre locurile cele mai căutate şi atractive datorită valorosului patrimoniu arhitectural situat într-un cadru natural pitoresc din imediata apropiere a Municipiului Bucureşti. Centrul administrează Palatele Brâncoveneşti de la Mogoşoaia. Curtea Domnească de la Mogoşoaia a fost atestată la sfârşitul secolului XVII, construcţia finalizându-se la începutul secolului XVIII. www.palatebrancovenesti.ro.