Pro TV a lansat pe 15 iunie 2014 campania de responsabilitate socială “Salvează România frumoasă” în cadrul emisiunii “România, te iubesc”.
Campania se dovedeşte a fi una de mare succes şi interes pentru toţi locuitorii ţării, dar şi pentru străinii care vin aici pentru a vedea locuri, peisaje şi tradiţii unice în lume. Cu bucurie am gasit exemple pozitive pe care le-am prezentat publicului in cadrul stirilor Pro TV si am adaugat zi de zi noi susţinători şi oameni dornici de a se implica în proiect.
Romania este în fiecare dintre noi, iar echipa Ştirilor ProTV lansează o nouă provocare susţinătorilor campaniei “Salvează România frumoasă”. Toţi cei interesaţi sunt invitaţi să trimită fotografii sau clipuri video pe site-ul romaniafrumoasa.stirileprotv.ro (materialele video nu trebuie să depaşească 30 de secunde).
Toate materialele trimise pe pagina web a campaniei vor fi analizate şi alese doar cele care reprezintă cel mai bine conceptul “România frumoasă”. Imaginile selectate vor fi montate în primul film realizat exclusiv de către români despre ţara lor. Astfel, vom putea arăta lumii întregi cât de frumoase sunt meleagurile noastre, filmul fiind difuzat atât pe TV, cât şi online. De asemenea, el va fi promovat şi pe Pro TV Internaţional, pentru a-l face cunoscut şi în afara ţării.
Campania “Salvează România frumoasă” se adresează tuturor românilor obişnuiţi şi aşteaptă cât mai multe înscrieri pe site pentru realizarea unui film unic, care să poată promova România peste hotare, aşa cum este ea de fapt, o ţară frumoasă, cu peisaje unice în lume.
Aceasta este o şansă uriaşă pentru orice român de a lua parte la clădirea unei Românii mai frumoase şi mai curate, o Românie de care să audă o lume întreagă şi pe care ulterior să îşi dorească să o viziteze.
Unele dintre cele mai impresionante poveşti sunt legate de oameni frumoşi, îndrăgostiţi de România şi de spiritul românesc. Astfel că, un neamţ a renunţat să mai lucreze pentru guvernul german şi a decis să se mute în România împreună cu soţia sa, salvând de la ruină conacul Grigorescu din judeţul Buzău. În momentul de faţă, cei doi deţin o asociaţie de promovare a turismului ţării noastre.
Ştefan Constantin, un profesor din Bucureşti, care a renunţat la catedră, şi-a propus să salveze Jurilovca, un sat de pescari, aflat la poarta de intrare în Delta Dunării. A fost vrăjit de frumuseţile locului, astfel încât, şi-a cumpărat o casă lipovenească veche de peste 100 de ani, pe care a recondiţionat-o, iar acum o inchiriază. Încearcă să-şi convingă vecinii să îi urmeze exemplul şi să poată schimba complet faţa satului în care a decis sa trăiască.
Castelul Banffy, din Cluj, este în reparaţii de mai bine de 13 ani, iar până la final pare a mai fi cale lungă de bătut. Prinţul Charles al Marii Britanii a reuşit să-l salveze şi să-i redea treptat stralucirea. Sub îndrumarea unui arhitect britanic, au început lucrările de renovare ale castelului denumit odată Versailles-ul Transilvaniei. Clădirea prinde viaţă o dată pe an, când zeci de mii de tineri se adună la un cunoscut festival de muzică electronică.
Silvia Demeter Lowe, o arhitectă de la Oxford îi invaţă pe români cum să-şi aprecieze casele de patrimoniu şi să le însufleţească. Astfel că, ea a început un amplu proiect de restaurare a proprietaţilor princiare de la Viscri şi Zalan şi continuă cu restaurarea porţilor oamenilor din judeţul Braşov.
Acestea sunt doar câteva dintre poveştile frumoase prezentate până acum în campania “Salvează România frumoasă”, alaturi de care ne dorim să descoperim unele noi şi să putem ajuta la dezvoltarea imaginii României pe plan internaţional.
Văzută din afară, ţara noastră este considerată un tărâm spectaculos cu unele dintre cele mai frumoase peisaje din lume. De-a lungul timpului, turismul rural a devenit un punct de atracţie principal pentru turiştii străini, pentru că, nu există multe astfel de locuri în Europa în care să poată fi experimentată viaţa înainte de apariţia tehnologiei. Pe langă toate acestea, România este faimoasă şi pentru arhitectura sa, cu multe clădiri istorice care spun poveşti nemaiîntâlnite.