După mai mult de o săptămână de când PRO TV a încercat să contacteze reprezentanții EBU (European Broadcasting Union) pentru o discuție deschisă și găsirea unei soluții realiste și pragmatice pentru a aduce Eurovision 2016 în casele tuturor românilor, Ingrid Deltenre, Director General EBU, a trimis pe 2 mai răspunsul oficial al instituției pe care o reprezintă.
În răspunsul oficial EBU, Ingrid Deltenre menționează, printre altele: “Repetițiile pentru show au început deja, iar planul de producție a fost finalizat fără participarea României, fapt care nu mai poate fi schimbat în acest moment. Nu există nicio soluție pentru participarea României în acest an. Ne pare rău pentru faptul că lui Ovidiu Anton nu îi mai este permis să cânte la Stockholm, cu atât mai mult cu cât cunoaștem înțelesul și sensul din spatele piesei sale”.
“Răspunsul pe care l-am primit din partea EBU nu afișează deschidere, încercarea de a arăta empatie sau de a înțelege un artist și o întreagă țară. Continuăm să primim argumente pentru care România nu poate participa, atunci când noi încercăm să găsim o soluție pentru a putea participa. Iar acesta este singurul lucru pe care îl cerem, și anume dorința de a găsi o soluție împreună, pentru Ovidiu să își reprezinte țara și pentru ca evenimentul să fie transmis în România, indiferent de televiziunea care îl va difuza.”, a declarat Aleksandras Cesnavicius, CEO PRO TV.
În această săptămână, Știrile PRO TV, prin intermediul Alexandrei Tănăsescu, au ajuns la Geneva, în încercarea de a realiza un interviu obiectiv cu un reprezentant EBU și de a găsi punctul de vedere al EBU pentru întrebările care nu au încă un răspuns: De ce a permis EBU României să participe la Eurovision, în toți acești ani, în ciuda datoriei care era oficială?, De ce a permis EBU ca zeci de mii de români să își voteze un favorit, prin SMS-uri plătite, pentru ca apoi să îl excludă pe acesta cu doar 3 săptămâni înainte de concurs?. Și, cel mai important, De ce refuză EBU dreptul unui cetățean european de a lua parte la o competiție europeană, care presupune egalitate de șanse?. Alexandra este încă în Geneva și așteaptă ocazia unui interviu cu un reprezentant EBU, propunere care a fost refuzată până în momentul de față.
“Sper din tot sufletul ca Moment of Silence, piesa pe care românii au votat-o și pe care au ales-o să îi reprezinte la Eurovision 2016, să aibă șansa de a fi auzită pe scena din Stockholm. Nu este drept nici pentru mine și nici pentru fiecare român din țară sau străinătate să nu ne fie acordat măcar dreptul la o discuție, în vederea găsirii unei soluții. Sunt pregătit să discut despre opțiunile noastre, să zbor la Stockholm, să cânt Moment of Silence pe scena Eurovision, să-mi reprezint țara și să fac românii mândri!”, a spus Ovidiu Anton.
Au mai rămas 6 zile până la începutul competiției Eurovision și aproape 20.000 de români au semnat petiția pentru a susține participarea lui Ovidiu și a României în concurs.
Susține-l pe Ovidiu și semnează petiția – petitie.protv.ro!