Petru Buiuca, câştigătorul celui mai tare show TV de cooking din România, MasterChef, a degustat preparate din peşte şi nu numai la festivalul gastronomic și eco-cultural “D’ale Gurii Dunării”, care a avut loc pe 29 şi 30 iunie, la Muzeul Ţăranului Român.
De Ziua Internaţională a Dunării, asociaţia Salvaţi Delta şi Dunărea, cu sprijinul Coca-Cola HBC România, a invitat la Bucureşti reprezentanţi a 8 comunităţi din Deltă, care s-au întrecut în preparate culinare, porturi și cântece tradiționale.
De cum a intrat în curtea Muzeului Ţăranului Român, Petru Buiuca, primul MasterChef al României, a fost asaltat de fani dornici să-şi facă poze cu el. Amabil şi jovial, MasterChef Petru, originar din Constanţa şi fin cunoscător al mâncărurilor pe bază de peşte, a povestit şi a râs cu oamenii prezenţi la eveniment, fiind atracţia zilei atât pentru echipele înscrise în competiţie, cât şi pentru vizitatorii pofticioşi.
La finalul turului de forţă în care a degustat zeci de feluri de mâncare specific dunărene, MasterChef Petru a descris în exclusivitate pe blogul The RE Concept toate senzaţiile olfactive şi gustative pe care le-a încercat la fiecare stand unde a fost îmbiat cu tot felul de bunătăţi. Materialul semnat de MasterChef Petru îl găsiţi aici.
“Delta e unul dintre cele mai frumoase locuri ale României şi am REgăsit, la acest festival, oameni care REprezintă şi poartă cu mândrie titlul de oameni ai Deltei. Este fenomenal! Îi respect enorm. Eu mi-am pierdut de multă vreme "titlul" de om al Deltei şi pot doar să le promovez valorile şi să le fiu alături.”, a spus MasterChef Petru.