Consiliul Judetean Mehedinti a participat la Targul de Turism de la Romexpo, eveniment in cadrul caruia a avut loc lansarea Strategiei de Branding a Judetului Mehedinti, un instrument pentru promovarea turistica.
Mehedinti este primul judet din Romania care se angajeaza intr-un demers ce raspunde tendintei actuale europene de a crea Branduri-Umbrela, care permit regiunilor sa existe la scara nationala si internationala.
La eveniment ne-am bucurat de prezenta si sustinerea brand ambasadorilor judetului Mehedinti, Aurelian Temisan si Adrian Enache, standul fiind de asemenea vizitat de catre ambasadorul turismului romanesc, domnul Ilie Nastase, caruia am reusit sa-i starnim curiozitatea cu privire la minunatiile judetului Mehedinti.
Aceasta Strategie de Branding reprezinta un prim pas pentru consolidarea unei promovari turistice integrate la nivel de judet si pentru promovarea a 10 destinatii turistice ale judetului Mehedinti!
10 motive pentru a vizita judetul Mehedinti
Cum cobori pe Dunare, la poale de Romanie, intalnesti un tinut incarcat de istorie, pe care Dumnezeu l-a binecuvantat din plin cu soare, apa si munte, cu deal si campie, cu peisaje mirifice, cu oameni buni si saritori, cu istorie de mii de ani… De ce este Mehedintiul unic? De ce este el o Romanie in miniatura? Iata 10 minunatii care pun in valoare acest judet!
Parcul Natural Portile de Fier – al doilea cel mai mare parc natural din Romania;
Clisura Dunarii – o bariera de stanci si ape involburate la intrarea in Romania;
Comuna Ponoarele – cel mai mare pod natural al tarii si al doilea ca marime din Europa;
Cetatea Tri-Kule (Trei Turnuri) – cetate ridicata in secolul al XV-lea pentru a opri expansiunea otomana spre vest;
Podgoriile mehedintene – Oprisor, Corcova, Starmina si Vanju Mare;
Pesterile din Mehedinti – Pestera Topolnita, a doua ca marime din Romania si a 17-a din lume, Pestera Ponicova – cea mai mare si mai spectaculoasa din Defileu, Pestera Veterani – prima pestera cartata din lume;
Lacasele de cult. Manastirea Vodita e cea mai veche ctitorie voievodala atestata documentar, Manastirea Strehaia este ctitoria lui Matei Basarab, iar Manastirea Sf. Ana este in prezent o manastire de maici extrem de pitoreasca;
Hidrocentralele Portile de Fier I si II – sistemele hidroenergetice si de navigatie Portile de Fier I si Portile de Fier II;
Parcul Natural “Geoparcul Platoul Mehedinti” – adaposteste 17 rezervatii naturale cu plante si animale rare, plus o structura geologica unica;
Drobeta Turnu-Severin – oras al contrastelor, care pastreaza inca vestigiile vremii – Castrul roman, termele si amfiteatrul roman recent descoperit, dar si ruinele bisericii feudale, candva Mitropolie a Tarii Romanesti. Tot aici se afla Podul lui Apolodor din Damasc, al carui picior este azi ultima dovada a celei mai impresionante constructii peste apa creata in Imperiul Roman.
Aceasta este Tara Mehedintiului. Judetul care, de fapt, este o mica Romanie, tinut de basm ce trebuie vizitat, descoperit si pastrat in suflet!