Our website use cookies to improve and personalize your experience and to display advertisements(if any). Our website may also include cookies from third parties like Google Adsense, Google Analytics, Youtube. By using the website, you consent to the use of cookies. We have updated our Privacy Policy. Please click on the button to check our Privacy Policy.

Primul concurs de cocktailuri de bere si-a desemnat castigatorul

iar „Romania Interbelica” devine primul cocktail romanesc de bere

Primul concurs de mixologie cocktailuluri de bere şi-a desemnat câştigătorii. Adevăratul câştigător al concursului desfăşurat cu prilejul lansării BEERocracy, prima revistă de cultura berii din România, a fost, în opinia tuturor celor prezenţi la eveniment, tocmai cocktailul de bere, apreciat deopotrivă de concurenţi, juriu, organizatori, ziarişti şi de toţi cei prezenţi la eveniment. Concluzia la finalul serii a fost că localurile din România ar trebui să includă în meniul lor şi cocktailuri de bere.

Câştigatorul primei ediţii a concursului BEERTENDERS AT WORK a fost Mihai Luca. La concurs au putut participa şi barmani profesionişti şi amatori. Mihai Luca, barman profesionist şi un obişnuit al competiţiilor din cadrul Barmaniadei, cel mai important concurs pentru barmani din România, a dominat întrecerea, juriul format din specialişti din industria berii şi HoReCa, văzându-l câştigător la toate categoriile concursului – cocktail de bere internaţional, cocktail cu bere blondă – reţetă proprie, cocktail cu bere brună – reţetă proprie şi primul cocktail de bere românesc – reţetă originală.

Mihai Luca a declarat că este încântat să devină primul „BEERtender” şi speră să concureze şi la ediţiile viitoare, în speranţa că îşi va păstra titlul.

Cel mai bun cocktail din competiţie a fost considerat „Black & Black” pe bază de bere brună şi rom învechit, creaţia lui Mihai Luca. Primul cocktail de bere menit să surprindă spiritul românesc a fost „România Interbelică”, o creaţie tot a lui Mihai Luca, a cărui reţetă include palincă.

Mihai Luca va reprezenta imaginea cocktailului de bere până la ediţia următoare a concursului, urmând să apară în revista BEERocracy şi la evenimentele organizate de aceasta pentru popularizarea cocktailului de bere în rândul publicului românesc şi introducerea de astfel de mix-uri în meniul a cât mai multe localuri bucureştene.

Pe locurile următoare s-au clasat Vasile Alexandru şi Tudor Alexandru.

Juriul competiţiei a fost prezidat de Monica Mândruţiu, maistru-berar-şef la Ursus Breweries şi a mai inclus pe Joachim Reuling, degustător profesionist şi membru în juriul a reputate concursuri internaţionale, sau cunoscutul MAKE (Marjan Kukeneshoski), câştigător în mai multe rânduri al titlului de Barmanul Anului în România.

Monica Mândruţiu a declarat că a apreciat nivelul tehnic al concurenţilor care s-au comportat excelent având în vedere că acest tip de cocktailuri este aproape necunoscut în România.

Despre BEERTENDERS AT WORK: Primul concurs de acest gen din România s-a desfăşurat în berăria Beer O’Clock şi a avut ca parteneri berea Stiegl, berea AnkerBrau, berea Andechs, berea Monschoff, vodka F Vodka by Michel Adam, tequila Tiscaz, gin Gibson’s, whisky Label 5, whisky Glen Turner, coniac Hubert de Polignac, şampania Nicolas Feuillate şi sucurile Maaza. Evenimentul a fost reflectat în numeroase publicaţii şi site-uri precum Evenimentul Zilei, Mediafax, CanCan, Ciao, Metropotam, Gazeta de Sud etc.

Bucuresti, 28.06.2011

{mosloadposition user9}
By Liliana Kipper

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.