Într-un mediu de business în care lunar peste 500 de companii intră în insolvență, KeysFin lansează în premieră primul API de Monitorizare parteneri de afaceri din România, prin care informația de risc este integrată instant în aplicațiile interne ale unei firme, direct către departamente corespunzătoare, pentru a se lua măsuri de remediere în timp real.
PRIMUL API DE MONITORIZARE PARTENERI DE BUSINESS DIN ROMÂNIA
KeysFin inovează piața de business information din România și susține digitalizarea continuă a mediului de afaceri prin lansarea unui serviciu web automat de monitorizare parteneri de business. Informațiile și alertele privind înscrierile în Buletinul Insolvenței, dosarele deschide în justiție, incidentele de plată, datoriile, statusul unei firme vor fi livrate direct în sistemele celor ce vor integra serviciul și furnizate în aplicațiile de lucru ale departamentelor responsabile.
De exemplu, incidentele de plată ajung integrate direct în aplicațiile de lucru ale departamentului financiar, dosarele în justiție ajung direct la departamentul juridic și tot așa, astfel riscul de fraudă comercială și de pierderi din neîncasare facturi scade considerabil.
Clientul încarcă prin sistem o listă de clienți ce vor fi monitorizați, setează frecvența alertelor și astfel va primi prin serviciul web direct în propriile sale sisteme rapoartele integrate pentru companiile ce înregistrează probleme în sursele selectate.
„Este evident că mediul de afaceri din România se confruntă cu o instabilitate economică și că acest lucru este influențat de situația globală actuală, de criza din Ucraina, dar și de istoricul pandemiei. Ținând cont că lunar peste 500 de firme intră în insolvență, riscul de fraudă comercială și de neîncasare facturi este crescut, iar rapiditatea gestionării informației va face diferența! Tocmai de aceea, pe baza nevoilor semnalate din piață, am implementat o actualizare la serviciul nostru de monitorizare companii și lansăm în premieră pe piața de business information un serviciu web de Monitorizare, bazat pe soluții tehnologice inovatoare. Avantajul major este economia de timp și de resursă umană, cu prelucrarea rapidă a situațiilor de risc”, a declarat Roxana Popescu, director general KeysFin, unul din cei mai importanți furnizori de soluții de business information din România.
NEVOIE DE VIGILENȚĂ CRESCUTĂ ÎN AFACERI – APROAPE 2.200 DE INSOLVENȚE ÎN PRIMELE 4 LUNI DIN 2022, CREȘTERE ANUALĂ DE 8%
Numărul companiilor care au intrat în insolvență în primele 4 luni din acest an a crescut cu 8% față de aceeași perioadă din 2021, la 2.171 insolvențe, potrivit ultimelor date de la Registrul Comerțului.
Cele mai multe insolvențe din 2022 au fost înregistrate în sectoarele comerț (571 de companii respectiv 26% din total), construcții (433 respectiv 20% din total) și industria prelucrătoare (262 de companii respectiv 12,1% din total). La polul opus au fost sănătatea, industria extractivă și energie & gaze cu câte 10, 8 respectiv 2 insolvențe în 2022.
Din punct de vedere geografic, în județele Buzău, Vaslui și Argeș s-au înregistrat cele mai mari creșteri procentuale anuale ale insolvențelor, cuprinse între 134% și 153%, în timp ce în județele Hunedoara, Vâlcea și Gorj s-au înregistrat cele mai mari scăderi anuale, cuprinse între 35% și 47% în primele 4 luni din 2022 față de aceeași perioadă din 2021.
99,7% dintre titularii de cont care au generat incidente de plată au fost persoane juridice
În primele 4 luni din 2022, media sumelor refuzate la plată cu instrumente de debit a crescut cu 25% față de aceeași perioadă din 2021, la un nivel mediu de 117,4 milioane de lei per lună.
Au scăzut însă numărul refuzurilor la plată și al titlurilor de cont care au generat incidente de plată cu 7%, respectiv 8,7% la o medie de 2.148 respectiv 1.178 per lună în perioada ianuarie-aprilie 2022.
99,7% dintre titularii de cont care au generat incidente de plată au fost persoane juridice, potrivit ultimelor date de la Centrala Incidentelor de Plăți.