Acoperiş în culoare contrastantă, decorat cu steagul Marii Britanii (Union Jack) sau setul de proiectoare suplimentare montate pe grilă – acestea sunt două dintre cele mai faimoase elemente de personalizare ale mărcii britanice. După mai bine de două milioane de unităţi produse de la relansarea MINI, gama deosebit de variată de opţiuni de design asigură faptul că fiecare utilizator poate avea un model unic. Posibilităţile de personalizare au devenit acum un trademark distinctiv MINI. La fel de faimoase sunt şi modelele speciale în ediţie limitată pe care marca le-a prezentat de-a lungul timpului, cele mai multe purtând numele unor cartiere londoneze, aşa cum este Camden sau Mayfair. În acest an debutează două ediţii speciale deosebite, modele ce au fost prezentate cu ocazia lansării MINI Roadster.
Primul, în culoarea „Absolute Black Metallic”, cu acoperiş, jante şi oglinzi vopsite tot într-o nuanţă de negru este MINI Countryman Dark Edition. Disponibil doar pentru versiunile de motorizare Cooper S şi Cooper S All4, acest model include şi elemente de personalizare deosebit de sportive, în design John Cooper Works. De la setul de linii laterale albe, kit-ul de caroserie sport şi evacuarea neagră, până la elemente de interior precum volan şi levierul schimbătorului de viteze acoperite cu piele Alcantara Carbon, toate acestea întăresc imaginea de forţă, masculină, a noului model.
MINI Countryman Dark Edition poate fi comandat pentru motorizările Cooper S şi Cooper S All4 cu un preţ suplimentar de 3454 Euro pentru acest pachet.
Cel de-al doilea model este o invitaţie la rememorarea istoriei MINI şi a debutat cu o campanie unică pe pagina de Facebook MINI România care a vorbit de cele cinci decenii de existenţă MINI. În prim-plan este pilotul legendar Rauno Aaltonen care îşi împrumută şi numele acestei ediţii speciale în ediţie limitată. Aaltonen, supranumit şi „The Rally Professor”, este creditat că a pus bazele stilului de condus modern în raliuri. El este eroul ultimei victorii Mini (cea de-a treia) în raliul de la Monte Carlo, într-o perioadă în care mica maşină obţinea victorie după victorie în multe raliuri celebre precum RAC Rally (Raliul Marii Britanii) sau Raliul celor 1000 de Lacuri. Remarcabil este că cea care a deschis seria de trofee importante pentru Mini a fost nimeni alta decât Pat Moss, sora celebrului pilot britanic Stirling Moss, în Raliul Lalelelor în 1962. Ea a fost urmată de alte nume celebre precum Paddy Hopkirk sau Timo Mäkinen. Mini a fost de asemenea maşina pe care mulţi piloţi şi-au început cariera, printre aceştia se numără şi mulţi câştigători de titluri în Formula 1, aşa cum este Niki Lauda, Graham Hill, Jackie Stewart, John Surtees, Jochen Rindt sau James Hunt, precum şi poate cel mai cunoscut co-pilot din lumea raliurilor, Jean Todt.
MINI Rauno Aaltonen Special Edition împrumută schema coloristică a Mini-ului cu numărul 177 care obţinea victoria din 1967 la Monte Carlo: roşu cu acoperiş alb. Noul model se remarcă printr-o serie de elemente de design distinctive, aşa cum este setul de linii albe pe lateralele caroseriei sau inscripţionarea „Special Edition” în zona semnalizatoarelor laterale. La interior se remarcă volanul acoperit cu piele roşie în partea de jos şi inscripţia pe panoul central de instrumente „Center Speedo” care poartă semnătura gravată a lui Rauno Aaltonen.
Costul suplimentar pentru MINI Rauno Aaltonen Special Edition este de 1583 Euro pentru versiunea Cooper (motor 1,6 litri, 122 CP) şi 2605 Euro pentru versiunea Cooper S (motor 1,6 litri TwinScroll Turbo, 184 CP).