CorectBooks, prima librărie virtuală de carte electronică din România, a atras în prima săptămână de la lansare 8.000 de vizitatori unici din România şi peste 55 de ţări şi teritorii din toată lumea.
Conform datelor afişate de Google Analytics, CorectBooks a înregistrat peste 10.000 de vizite şi mai mult de 60.000 de pagini afişate în primele şapte zile de funcţionare. Fiecare vizitator a vizitat în medie câte şase pagini şi a petrecut câte 4 minute şi jumătate, ceea ce demonstrează interesul vizitatorilor faţă de CorectBooks. Din punct de vedere geografic, în topul ţărilor de unde CorecBooks a fost vizitat sunt România, Germania, SUA, Marea Britanie, Franţa şi Canada.
Sursele de trafic demonstrează interesul pe care CorectBooks l-a suscitat în mediul virtual, crescând foarte rapid în referinţele motoarelor de căutare, care au generat 14% din trafic. Principala sursă a traficului pe CorectBooks a fost reprezentată de traficul direct – 38,5%, respectiv alte site-uri – 47,5%, ceea ce demonstrează interesul comunităţii online pentru CorectBooks.
„Ne bucurăm că cititorii, utilizatorii Internetului, scriitorii şi editorii au acceptat invitaţia noastră de a antepronunţa. Am primit sugestii şi recomandări de la peste 1.000 de persoane şi aşteptăm în continuare reacţia publicului atât pe Facebook şi Twitter, cât şi pe website-ul CorectBooks” – a declarat Sorin Roşca Stănescu, Director General Virtual Big Bang, compania care deţine prima librărie digitală din România.
Pagina de Facebook a CorectBooks este un important canal de comunicare cu viitorii clienţi ai librăriei virtuale şi a atras deja peste 700 de fani. Atât pe FB, cât şi pe adresa de e-mail a librăriei virtuale au venit sute de mesaje care au indicat preferinţele fanilor CorectBooks:
· 40% dintre cei care ne-au transmis recomandări îşi doresc cărţi de dezvoltare profesională (dintre care cele mai menţionate domenii sunt : IT, Medicină, Management, Marketing şi publicitate);
· 12% vor cărţi şcolare şi universitare;
· 12% vor cărţi de dezvoltare personală (mai ales limbi străine – precum);
· 8% vor cărţi pentru copii (mai ales poveşti);
· 8% îşi doresc cărţi legate de Hobby/Relaxare (cu precădere despre sănătate şi culinare);
· 6% vor cărti SF;
· 14% s-au referit la toate celelate categorii (religie, clasici, enciclopedii, benzi desenate etc).
Fanii CorectBooks au făcut recomandări şi în ceea ce priveşte autorii preferaţi pe care ar dori să îi citească: 77% autori străini, în top fiind nume precum Paulo Coelho, J. K. Rowling şi Jules Verne, respectiv 23% autori români, cei mai des menţionaţi fiind Mircea Eliade şi Adrian Păunescu.
Fanii cărţii de pretutindeni sunt în continuare invitaţi pe paginile de Facebook şi Twitter ale CorectBooks să propună titluri, autori sau edituri pe care doresc să le regăsească în librăria virtuală. Sugestiile lor sunt în continuare analizate de către echipa de proiect şi vor contribui în mod direct la dezvoltarea bibliotecii virtuale CorectBooks.
Vineri, 7 octombrie, s-au încărcat 50 de noi titluri pe CorectBooks, aşa cum a fost făcută promisiunea la lansarea librăriei virtuale, pe 1 octombrie. Tot atunci, Sorin Roşca Stănescu a anunţat că toţi cei care îşi vor crea un cont de utilizator pe CorectBooks, în această perioadă, vor participa la o tragere la sorţi, pe 15 noiembrie, în urma căreia 10 utilizatori vor primi cadou câte un iPad pentru a putea citi cartea preferată oriunde s-ar afla. În primele şapte zile, 1.750 utilizatori şi-au creat un cont pe CorectBooks, intrând astfel în cursa pentru cele 10 iPad-uri.
Bucuresti, 08.10.2010