Iubitorii muntelui au participat, în perioada 1 – 5 septembrie 2010, la Padina Fest – primul festival la peste 1.499 m altitudine. Evenimentul a avut ca obiective promovarea zonei turistice şi a ecoturismului la mare altitudine şi ecologizarea zonei cu scopul de a conserva patrimoniul turistic prin colectarea deşeurilor. Muzica, filmele de la TIFF şi acţiunile în aer liber au completat programul festivalului Padina Fest.
În cadrul uneia dintre cele mai importante acţiuni demarate în cadrul festivalului, ecologizarea platoului, echipa Mai Mult Verde a ajutat la strângerea a peste 11 mc de deşeuri. Pentru anul viitor este prevăzută extinderea activităţilor de ecologizare. Mulţumim Supercom, care a asigurat prezenţa containerelor şi transportul deşeurilor de pe platou.
În ciuda vremii nefavorabile, cele câteva mii de participanţi nu s-au abătut de la traseele stabilite, iar trupele invitate au încălzit atmosfera la cei 1500 m altitudine. Micul Paris, Pretoria şi Camera 101 au dat startul festivalului. Din cauza vremii nefavorabile, concertele de joi – Titus Constantin, Emeric Imre, Eugen Avram – au fost anulate. Seara de vineri a fost deschisă de Toulouse Lautrec, Les Elephants Bizzares şi Kumm care au energizat publicul, pentru ca Şuie Paparude să arunce atmosfera în aer cu cele 2 bis-uri şi publicul în delir. Concertele de sâmbătă au început cu Stillborn şi Monarchy care au animat publicul, urmaţi de Ţapinarii şi Omul Cu Şobolani, momente care au înregistrat audienţă maximă.
Activităţile montane au fost, aşa cum era de aşteptat, principala atracţie a festivalului. Pentru ediţia viitoare organizatorii intenţionează să instaleze mai multe puncte – mai ales pentru tiroliana. Oina a strâns nenumăraţi fani ai sportului tradiţional românesc, la fel şi drumeţiile cu bicicletele, pentru care la anul va fi mărit numărul disponibil la peste 100.
„În ciuda drumului greu accesibil şi al fenomenelor meteorologice nefavorabile, voia bună şi distracţia au fost la ele acasă la Padina Fest. Dorim să facem din Padina Fest un festival de tradiţie, aşa că pentru anul viitor vom pune în practică ce am învăţat din această prima experienţă. Mulţumim participanţilor pentru implicarea în toate acţiunile şi pentru respectarea regulamentului festivalului, precum şi partenerilor: Radio Guerilla, Ciuc, Consiliul Judeţean Dâmboviţa, Administraţia Parcului Natural Bucegi R.A., Primăria Moroeni, Festivalul Internaţional de Film Transilvania, Mai Mult Verde, Hotel Peştera, Raitabike, B24Fun, Academia Caţavencu, Supercom şi 360 Revolution”, declară organizatorii Padina Fest.
{mosloadposition user9}