sâmbătă, 12 octombrie, ora 15.00 – tema ediţiei: performanţa
Din 12 octombrie, în după-amiezile de sâmbătă aveţi întâlnire cu Smaranda Vornicu la emisiunea de divertisment De la A la infinit. Timp de trei ore, începând cu 15.00, la prima ediţie De la A la infinit de la TVR 1 şi TVR HD aflaţi cine are grijă, în România, de viorile Stradivarius şi Guarnieri, despre tinerii care practică role agresive, skate, biking BMX, despre cum ne simplifică viaţa cardurile bancare, dar facem şi o pledoarie pentru lucrurile simple şi bunul gust care ar trebui să însoţească orice proiect de arhitectură urbană din România. În ambianţa elegantă a Palatului Ştirbei, Smaranda Vornicu stă de vorbă despre performanţa autentică, succesul obţinut prin muncă obstinată şi onestă cu jurnalistul şi comentatorul sportiv Cristian Ţopescu, sportiva Laura Badea şi criticul de film Irina Margareta Nistor. Trupa Mandinga şi Grigore Leşe fac un duet memorabil la această primă ediţie De la A la infinit. Emisiunea poate fi urmărită şi online, pe TVR+.
„Inaugurăm De la A la infinit cu o temă extrem de actuală: performanţa. Ce înţelegem astăzi prin performanţă? Într-o lume aflată într-o competiţie permanentă, cât de importantă este performanţa pentru noi, ca oameni şi ca români? În sport, în arta spectacolului, în meşteşug sau în gestionarea propriilor resurse, cum ştim să ne valorificăm calităţile şi să ne înţelegem perspectivele? Chiar dacă nu vom găsi toate răspunsurile, vă invităm să ne punem împreună întrebările legate de acest subiect. Vă aştept la prima ediţie De la A la infinit, să pornim împreună în călătoria extraordinară a fiecărei după-amieze de sâmbătă”, astfel lansează Smaranda Vornicu invitaţia pentru prima ediţie De la A la infinit.
Irina Luca dezvăluie, în reportajul „Maestrul lutier”din prima ediţie De la A la infinit, cine are grijă, în România de viorile Stradivarius şi Guarnieri. Absolvent de Conservator, şcolit la Strasbourg, Silvian Rusu este maestru lutier, numit de Ministerul Culturii restaurator oficial al instrumentelor de patrimoniu. Are 35 de ani, munceşte în fiecare zi, iar viorile lui ajung în toată lumea. Muzicienii care îşi doresc să cânte la un instrument construit de Silvian Rusu se înscriu pe o listă de aşteptare de 3 ani, pentru că munca la o vioară de maestru înseamnă 250 de ore.
Silvian Rusu este cel care a construit vioara Transilvanius, a lui Alexandru Tomescu.
Rubrica „Energii” îi prezintă pe câţiva tineri care practică de performanţă role agresive, skate şi BMX. „Sunt un grup bine închegat. Se ştiu de câţiva ani din parc. Din Herăstrău. Unii îşi aduc rolele, alţii placa, alţii bicicleta perfomantă care cântăreşte cam 10 kg. Fac tot felul de acrobaţii –scheme cum le spun ei. Sporturile acestea, catalogate uneori drept agresive sunt, pentru mulţi dintre ei, biletele de ieşire din cartier. Datorită pasiunii lor au reuşit să călătorească prin ţară sau în străinătate. Au învăţat să se descurce în orice situaţie, dar, mai mult, să fie autodidacţi, asta pentru că nu au antrenori care să le spună ce să facă. Dau căutare pe net la scheme noi, făcute de alţi „nebuni frumoşi” din alte ţări, le încearcă şi ei sau fac propriile lor „scheme” şi devin, la rândul lor, vedete pe net”, ne spune Aura Dobre, realizatoarea reportajului, de urmărit în prima ediţie De la A la infinit de sâmbătă, 12 octombrie.
Despre performanţă în arhitectura urbană, tot Aura Dobre află de la invitatul rubricii de „arhictectură, urbanism şi decoraţiuni interioare” – doctorul în arhitectură Dorin Ştefan, premiat intern şi internaţional, despre una dintre clădirile de birouri de la marginea Bucureştiului. Un proiect care vine să demonstreze că materialele simple, dacă sunt folosite cu bun gust şi cu fantezie, pot transforma locul de muncă într-un spaţiu care te ajută să creezi şi să te bucure atunci când eşti nevoit să stai mai mult de 8 ore la serviciu. Dorin Ştefan şi echipa lui de arhitecţi fac o pledoarie pentru lucrurile simple, pentru culoarea şi bunul gust care ar trebui să însoţească orice proiect de arhitectură urbană din România.
La rubrica „EconOm”, Anca Sârbu aduce informaţii de la trei specialişti bancari despre utilizarea performantă a cardurilor bancare şi a avantajelor acestora. Cum se obţine un card bancar, care sunt avantajele cardului de debit şi ale cardului de credit, ce înseamnă, care sunt avantajele şi cum se obţine un overdraft, cum se face în mod sigur o plată cu cardul, cum este indicat să păstrăm codul PIN, ce tranzacţii se pot face cu cardul la bancomat pentru a ne uşura viaţa sunt informaţii pe care telespectatorii le vor afla în rubrica „EconOm”.
Desene animate româneşti vechi, momente de umor cu mari actori români din Arhiva TVR, reportaje despre sporturi populare în rândul tinerilor, rubrici de modă şi frumuseţe, muzică românească, arhitectură, agenda culturală, tradiţii româneşti de sezon, invitaţi îndrăgiţi de public se vor regăsi în fiecare sâmbătă în emisiunea de la TVR 1 a Smarandei Vornicu. Fiica îndrăgitului realizator de televiziune al TVR, reia, după mai bine de 30 de ani, show-ul de divertisment De la A la infinit realizat de Tudor Vornicu la TVR. Din 12 octombrie, sâmbăta, la TVR 1 şi online, pe TVR+.