Perioada în care autorii se pot înscrie se încheie pe 31 iulie 2011
· Premiul, în valoare de 5.000 EUR, recompensează articolele care, concentrându-se pe limite şi prejudecăţi în Europa, contribuie la depăşirea acestora
· APA şi Bank Austria invită autorii să se înscrie până la sfârşitul lunii iulie.
„Writing for CEE”, concursul internaţional pentru jurnalism organizat anual de către APA, Agenţia de Presă a Austriei, şi Bank Austria din 2004 se apropie de final. Jurnaliştii din Europa Centrală şi de Est (CEE) pot înscrie articole până pe 31 iulie, câştigătorul urmând a intra în posesia unui premiu de 5.000 EUR.
Premiul se acordă pentru materiale despre Europa şi europeni, viaţa cotidiană în statele din Europa precum şi arta, cultura şi stilul de viaţă europene, articole care contribuie astfel la desfiinţarea barierelor şi înlăturarea prejudecăţilor. Toate articolele participante trebuie să fi fost publicate în presa scrisă, difuzate la radio, televizor sau pe internet între 1 august 2010 şi 31 iulie 2011.
Premiul urmăreşte să încurajeze analiza jurnalistică a Europei şi a integrării europene. „Writing for CEE” nu este un premiu al Uniunii Europene, ci „un premiu european axat pe Europa Centrală şi de Est”. Cu toate acestea, sunt invitaţi să participe în egală măsură jurnalişti din întreaga Europă, de exemplu din Europa de Nord şi statele baltice. Câştigătorul va fi anunţat la gala care va fi organizată în noiembrie 2011 la Viena.
Printre membrii juriului se numără expertul ceh în comunicare Michael Berko, consultantul în materie de comunicare Ildiko Füredi-Kolarik, jurnaliştii polonezi Igor Janke şi Pawel Bravo, fostul consilier al preşedintelui ceh, Jiri Pehe, jurnalista de radio maghiară Julia Varadi, scriitoarea bulgară Janina Dragostinova, specialistul în comunicare al Bank Austria pentru CEE, Tiemon Kiesenhofer şi preşedintele juriului, redactorul-şef al APA pentru afaceri externe, Ambros Kindel.
Pentru participare sunt necesare articolul în varianta original[, traducerea acestuia în limba engleză şi un curriculum vitae al autorului. Pentru formularul de participare şi informaţii suplimentare puteţi accesa www.apa.at/cee-award.
Despre UniCredit
UniCredit este o instituţie financiară de top, cu rădăcini puternice în 22 ţări europene şi cu o prezenţă internaţională pe 50 de pieţe, cu aproximativ 9.600 sucursale şi peste 162.000 angajaţi la 31 decembrie 2010.
În Europa Centrală şi de Est, UniCredit operează cea mai mare reţea bancară internaţională cu aproximativ 4.000 sucursale şi puncte de lucru.
Grupul este activ în următoarele tări: Austria, Azerbaidjan, Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Croaţia, Republica Cehă, Estonia, Germania, Ungaria, Italia, Letonia, Lituania, Kazahstan, Kârgâzstan, Polonia, România, Rusia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Turcia şi Ucraina.