Centrul medical Med-As introduce metoda de investigare prin videocapsula endoscopica
Reţeaua de clinici şi laboratoare private Med-As, unul dintre principalii jucători din piaţa românească de servicii medicale, introduce cea mai inovativă metodă de investigare, noninvazivă, a tubului digestiv: capsula endoscopică. Videocapsula, de mărimea unei pastile obişnuite de antibiotic, înlocuieşte cu succes procedura neplăcută şi dureroasă a endoscopiei digestive clasice.
Centrul medical Med-As este prima clinică privată din tara care pune la dispoziţia pacienţilor săi acest tip de investigaţie de ultimă generaţie, facilitând astfel accesul pacienţilor la o gamă variată de servicii medicale specializate, la standarde superioare.
“Ne-am gândit în primul rând la confortul pe care şi-l doreşte fiecare pacient atunci când trebuie să efectueze acest tip de investigaţii, la avantajele majore pe care le aduce videocapsula, şi nu în ultimul rând, la nevoia pacientului de a beneficia de cele mai bune servicii medicale, atât din punct de vedere calitativ, cât şi tehnologic. Suntem singura clinică privată din Bucureşti care oferă în acest moment accesul la această procedură medicală şi acesta este doar începutul unor viitoare proiecte de anvergură ale clinicii Med-As”, a declarat dr. Simona Ateia, Director General Med-As.
Avantajele aduse de utilizarea videocapsulei în endoscopia digestivă inclusiv a colonului sunt multiple, în comparaţie cu metodele clasice, atât din punct de vedere medical, cât mai ales pentru confortul pacientului: permite investigarea unei porţiuni din tubul digestiv care este inaccesibilă metodelor clasice (intestinul subţire) şi este o procedură uşor de acceptat fiindcă nu presupune disconfortul examinărilor invazive colonoscopice. Un alt atu incontestabil al procedurii este faptul că nu este necesară anestezierea pacientului, având în vedere intoleranţa sau o potenţială contraindicație la anestezie. Calitatea şi rezoluţia imaginilor, posibilitatea de a vizualiza detalii despre desenul vascular şi de a oferi date topografice asupra dimensiunii leziunilor reprezintă avantaje suplimentare ale acestei investigaţii medicale.
Pentru a valida necesitatea acestui tip de investigaţie, un consult medical de specialitate este obligatoriu înainte de începerea procedurii endoscopice.
După o pregătire minimă a pacientului, paşii procedurii sunt facili: pacientul înghite videocapsula, i se ataşează un sistem de înregistrare (receptor de mărimea unui walk-man) pe care îl va purta asupra sa în timpul activităţilor zilnice normale, şi revine la cabinetul medical după un interval de 8-12 ore, timp în care receptorul captează imagini din tranzitul intestinal al pacientului. Eliminarea capsulei se produce în 24-48 de ore de la ingerare.
Investigaţia pusă la dispoziţie de clinica Med-As reprezintă o metodă facilă, nedureroasă, cu pregătiri minime şi fără riscuri, pentru toţi pacienţii care au din partea medicului o recomandare de a urma această procedură.
{mosloadposition user10}