Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului a prelungit termenul de depunere a ofertelor pentru privatizarea S.C. ELECTROPUTERE S.A. Craiova.
Hotărârea de prelungire până în 16 aprilie 2007, ora 16,00, a datei limită de depunere, a fost luată ca urmare a cererilor unor potenţiali investitori ce au achiziţionat Dosarele de prezentare, având în vedere complexitatea documentaţiei de întocmire a ofertelor.
Prin urmare, documentele de participare se vor deschide în data de 16 aprilie 2007, ora 14,00, la sediul AVAS, în prezenţa tuturor ofertanţilor. Perioada de acces la Camera de date organizată la sediul S.C. ELECTROPUTERE S.A. Craiova s-a prelungit în mod corespunzător, până în 13 aprilie 2007, inclusiv.
Celelalte elemente ale anunţului de vânzare publicat în presă în data de 20 februarie 2007 rămân neschimbate.
Informaţii de background:
Cele 78.009.632 acţiuni ale ELECTROPUTERE S.A. Craiova reprezintă 62,82% din capitalul social şi vor fi vândute prin negociere pe bază de oferte finale, îmbunătăţite şi irevocabile.
Aceasta reprezintă cea de-a şasea lansare la privatizare a societăţii craiovene al cărei principal obiect de activitate este producţia de motoare, generatoare şi transformatoare electrice.
Electroputere S.A. Craiova a fost fondată la 1 septembrie 1949 producând echipamente pentru domeniul energetic şi transportul feroviar. În 1990 s-a divizat în 7 societăţi comerciale, iar în 1994 acestea s-au reunit în actualul holding SC Electroputere SA.
În prezent, Electroputere S.A. Craiova are în componenţă patru divizii de producţie (Aparataj electric, Maşini electrice rotative, Transformatoare de putere şi Vehicule feroviare şi urbane), o divizie de Servicii generale şi fabricile: Scule, dispozitive, verificatoare, Piese turnate şi forjate, precum şi Reparaţii şi modernizări de maşini unelte şi instalaţii tehnologice.
Printre documentele de participare pe care ofertanţii – persoane fizice/juridice române – trebuie să le depună odată cu ofertele finale, se află şi o Declaraţie pe proprie răspundere, autentificată, în care să se specifice toţi creditorii bugetari şi principalii furnizori de resurse energetice şi apă ai ofertantului. Din declaraţie trebuie să rezulte că nu beneficiază de înlesniri la plata obligaţiilor către furnizorii de resurse energetice şi apă conform dispoziţiilor O.U.G. nr. 57/2002. Aceasta este condiţie de excludere în cazul în care ofertantul beneficiază de facilităţi/eşalonări la plata datoriilor către principalii furnizori de resurse energetice şi apă.
{mosloadposition user10}