Cu farmec şi voie bună, Daniela Condurache i se alătură poetului la „Politică şi delicateţuri”, în ediţia din 8 decembrie, difuzată la ora 14.30, la TVR 1 HD şi TVR+.
O moldoveancă focoasă. O gospodină iscusită. O prezenţă tonică şi plăcută. O solistă de muzică populară îndrăgită în toată ţara. Daniela Condurache este cea care vine alături de Mircea Dinescu în ediţia din 8 decembrie a emisiunii pe care poetul o… găteşte în fiecare săptămână pentru telespectatorii TVR. Politică şi delicateţuri poate fi văzută duminică, de la ora 14.30, la TVR 1, TVR 1 HD şi online, pe TVR+.
În această ediţie, Dinescu mizează pe o legumă mai puţin cunoscută şi utilizată în prezent în bucătăria românească, dar care acum 100 de ani se folosea cu succes, năutul.
Cu binecunoscuta-i inventivitate şi cu un ajutor de nădejde alături, mastercheful nostru combină vinete, ardei copţi, capere şi carne de viţel, stropeşte totul cu suc de portocale, adaugă condimente şi nelipsitul său vin, iar când baza mâncării este gata, pune năutul fiert. Danielei Condurache nu-i sunt necunoscute tainele bucătăriei, dar e surprinsă de invenţia culinară a gazdei sale: „a făcut o combinaţie extraordinară, cu gusturi cum nu te aştepţi, nu mi-ar fi venit în minte niciodată în viaţă!”
Încântat de graiul ei moldovenesc, despre care spune că îi provoacă bucurie, Dinescu o pofteşte la masă şi îi ascultă cu încântare povestea vieţii. Cu sinceritate şi farmec, Daniela Condurache vorbeşte despre începutul carierei sale, despre bucuriile şi tristeţile vieţii, despre casa părintească şi chiar îi mărturiseşte gazdei sale că a cochetat cu poezia.
Fascinat de povestea invitatei sale, Dinescu o întrerupe doar ca să îl îndemne pe celebrul lăutar Gogu Iancu de la Poiana Mare să cânte. Totul, într-o atmosferă caldă, într-o emisiune de suflet, cu muzică bună, mâncare delicioasă şi poveşti captivante.
Daniela Condurache s-a născut pe 23 mai 1956, la Stânceşti, judeţul Botoşani. A debutat în televiziune în 1975, când a luat marele premiu al Festivalului Maria Tănase. A cântat alături de Orchestra Populară Rapsozii Botoşanilor şi Ansamblului Folcloric al MAI şi a lansat şapte albume de muzică populară.