Duminică, telespectatorii l-au însoțit pe Cosmin Savu, corespondent special Știrile Pro TV, la Cluj, unde s-a dezvoltat un important centru al inteligenței în domeniul IT, iar Paul Angelescu le-a arătat telespectatorilor prin ce trec veteranii de război, dramele cu care se confruntă aceștia și unde pot găsi sprijin pentru afecțiunile lor.
România, te iubesc! a fost lider de audiență la nivelul publicului comercial, ediția de duminică fiind urmărită de peste 1 milion de telespectatori pe întregul interval de difuzare, între 18:01 – 18:59. România, te iubesc! a obținut, la nivelul publicului comercial, cu vârsta cuprinsă între 18 și 49 de ani, 6.4 puncte de rating și 21.0% share.
România are un potențial imens de dezvoltare în domeniul IT, iar forța de lucru în domeniu a început să se canalizeze la Cluj. Companii din toate domeniile, atât din țară cât și din străinătate, apelează la românii noștri talentați pentru soluții de grafică și programare. Cosmin a petrecut câteva zile la Cluj alături specialiști și a aflat de la ei cum funcționează și se dezvoltă industria. Reportajul a arătat cum facilitățile fiscale din acest domeniu a permis o dezvoltare rapidă și a oprit exodul de inteligență către alte țări, iar România a reușit să intre în topul tărilor europene pentru care industria IT aduce procente considerabile la veniturile statului.
Paul Angelescu, corespondent special Știrile Pro TV, le-a arătat telespectatorilor prin ce drame au trecut soldații români, veteranii de război ce au luptat în ultimii ani în principalele zone de conflict. Pe 11 noiembrie, România sărbătorește Ziua Veteranilor, iar sacrificiul acestor supraviețuitori pentru țară merită apreciat. Telespectatorii au văzut mărturii cutremurătoare din timpul acțiunilor în teatrele de război, din perioada de recuperare, dar și ce planuri au soldații pentru a sprijini veteranii și cum se implică Armata Română în recuperarea și sprijinirea lor pentru reintegrare.
Începând cu această duminică, în următoarele trei ediții, România, te iubesc! va difuza pe părți, filmul documentar 13 nuanțe de român. Acest film a fost realizat de o echipă de cineaști români, în colaborare cu un jurnalist britanic, și vorbește despre viața românilor în Marea Britanie, care trăiesc și muncesc cinstit. Filmul a apărut după valul de denigrări și reportaje tendențioase din presa britanică, în care unele publicații au ales să arate doar cerșetori, infractori și persoane care abuzau de sistemul de securitate socială.
Toate reportajele pot fi urmărite pe www.romaniateiubesc.stirileprotv.ro.