Our website use cookies to improve and personalize your experience and to display advertisements(if any). Our website may also include cookies from third parties like Google Adsense, Google Analytics, Youtube. By using the website, you consent to the use of cookies. We have updated our Privacy Policy. Please click on the button to check our Privacy Policy.

“Politică şi delicateţuri” cu umor negru. Dan Negru

Mircea Dinescu îl ospătează pe simpaticul prezentator tv în emisiunea din 24 aprilie, difuzată la ora 15.00, la TVR 1, TVR HD şi TVR+. În meniu: „fruct de mare de apă dulce”.

În ediţia de Florii a emisiunii Politică şi delicateţuri, invitatul lui Mircea Dinescu este bănăţeanul Dan Negru, „spaima blondelor din România”, cum îl numeşte cu umor poetul, alături de care găteşte raci şi icre de ştiucă, fiind ultima duminică înainte de Paşti şi dezlegare la peşte. Ca de obicei, Mircea Dinescu ne aşteaptă în faţa micilor ecrane şi pe 24 aprilie, de la ora 15.00, la TVR 1 şi TVR HD sau online, pe TVR+.

Pus pe glume şi inspirat din emisiunile musafirului său, Dinescu îl leagă la ochii şi îl convinge să bage mâna într-o pungă de unde să scoată „legume”, dar în care, de fapt, sunt… raci vii! Fără să bănuiască ce i se pregăteşte, Negru trage o spaimă sănătoasă când atinge vietăţile. Amuzat, Dinescu îi arată cum se curăţă racii şi îi prepară un fel de mâncare pe care nu l-a mai făcut până acum: „fruct de mare de apă dulce”. Mai exact, o vânătă coaptă, peste care pune picioruşe şi cozi de raci, capere şi nelipsita zeamă de portocală, pe care o numeşte „drogul” său. „Tocmai pentru că am pornit de la stilul lui de a speria domnişoarele cu tot felul de gândaci, am zis să-i fac un animăluţ dintr-o vânătă coaptă cu picioare şi cozi de raci”, explică poetul.

În tot acest timp, musafirul nu stă degeaba, ci amestecă sârguincios icrele de ştiucă şi ascultă instrucţiunile gazdei sale. „Mâncarea la Dinescu e ca un jam session de jazz, niciodată nu iese la fel”, se amuză el.

Aşezaţi la masă, în cramă, cei doi deapănă amintiri şi vorbesc despre televiziune, iar din când în când sunt întrerupţi de Taraful Mahalaua Veche şi muzica lui colorată şi veselă.
 
Dan Negru s-a născut pe 23 februarie 1971, la Timişoara. A absolvit Facultatea de Drept şi pe cea de Jurnalism. Şi-a început cariera la Radio Timişoara în 1991, apoi a continuat cu TVR Timişoara. Din 1999, este moderator tv la Antena 1.

Este cunoscut datorită unor show-uri de mare popularitate, precum „Next Star”, „Plasa de stele”, „Te pui cu blondele?”, „Demascarea”, „Ciao, Darwin”, „Ziua Judecăţii”, „Academia Vedetelor”, „Genialii”, „Money Drop” etc. Este singurul moderator de televiziune care a prezentat 16 ani consecutiv Revelioane televizate, situate în topul audienţelor pe piaţa tv din România.

Din primăvara lui 2014, duminica este, pentru telespectatorii TVR, prilej de întâlnire cu emisiunile pline de savoare marca Mircea Dinescu. Săptămânal, poetul, pamfletarul şi masterchef-ul Dinescu realizează şi moderează Politică şi delicateţuri la TVR 1, TVR HD, TVRi şi online, pe TVR+. Pasionat de arta culinară şi la curent cu dedesubturile jocurilor politice, Mircea Dinescu încearcă să scoată din banalitate ideea de bucătărie românească, asortînd-o cu un vin bun şi cu muzică lăutărească veche. Alături de el se află, de fiecare dată, o personalitate din actualitatea românească, o vedetă, un politician, un artist, un filosof sau un medic celebru.

Pentru doritori, masterchefi şi gurmanzi, toate reţetele prezentate de Mircea Dinescu se găsesc pe site-ul TVR, în secţiunea dedicată emisiunii, sub titlul „Reţetele lui Dinescu”.

By Violeta-Loredana Pascal

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.