Pentru că ne dorim să fim alături de cititori, în 2020 Nemira a lansat o serie de podcasturi dedicate comunităților de cititori în timpul lockdown-ului. Și pentru că misunea noastră rămâne aceeași, de a aduce tot timpul oamenii mai aproape de „plăcerea lecturii”, Podcastul Books are magic dedicat cărților, poveștilor, ideilor și oamenilor care schimbă lumea se relansează într-un nou format.
Gazda podcastului Books are magic powered by Nemira este jurnalistul Filip Standavid. De două ori pe lună, acesta discută pe teme de actualitate pornind de la cele mai noi cărți cu invitați din România sau scriitori străini.
Filip Standavid împlinește la vară 25 de ani. De radio (ProFm, BBC, Europa FM și DigiFm). A făcut știri, reportaje, interviuri, documentare și emisiuni despre cultura pop, cele mai recente materiale sunt disponibile pe scena9.ro. Ascultă muzică (sportiv), vede filme (cam tot așa) și citește (niciodată destul). Și-ar dori ca, la un moment dat, să poată lansa un audiobook – Proust, În căutarea timpului pierdut, integral.
Primele două ediții ale podcastului Books are Magic sunt disponibile pe toate serviciile de streaming (Spotify, Youtube, Anchor, Deezer) și accesibile direct din blogul editurii Nemira.
Tema primei ediții este Ce și cum s-a citit în 2020? și o are ca invitată pe Alexandra Rusu, redactor-șef al editurii Nemira. Un an ciudat pentru cei mai mulți dintre noi, cu siguranță diferit inclusiv pentru piața de carte. Cum s-a schimbat politica editorială, ce s-a publicat și ce s-a amânat, ce și cât au citit românii – pentru răspunsul la toate astea ascultați dialogul dintre Filip Standavid și Alexandra Rusu.
A doua ediție îi este dedicată legendei muzicii rock, Carlos Santana, a cărui autobiografie, Tonul universal, a fost tradusă anul trecut la Nemira. Invitatul acestei ediții este Mihai Dinu, unul dintre cei mai cunoscuți oameni de radio din România.
O figură legendară precum Carlos Santana are o viață cel puțin inspirațională, nu doar spectaculoasă, pe care o veți descoperi din acest dialog.