MINI Spania îl susţine pe Manu San Félix şi seria lui de videouri despre ocean prin platforma MINI Voices. Printr-o serie de videoclipuri în trei părţi, biologul marin, fotograful şi exploratorul Manu San Félix împărtăşeşte principalele sale descoperiri şi explică modul în care putem iubi şi proteja oceanele. Toate cele trei videoclipuri pot fi văzute pe www.mini.com/en_MS/home/minivoices/manu-san-felix.html.
Bucureşti/München. MINI Spania îl susţine pe Manu San Félix şi proiectul său marin “O călătorie neaşteptată” prin intermediul platformei MINI Voices. Printr-o serie în trei capitole care cuprinde principalele sale proiecte – “Posidonia Finder Free App”, “Pristine Seas” şi “Diving School” -, biologul marin, reporterul şi exploratorul împărtăşeşte descoperirile sale cu ceilalţi şi oferă informaţii despre cum să protejăm şi să iubim oceanele. “Oamenii protejează ceea ce iubesc, dar iubesc doar ceea ce ştiu”, spune scafandrul care de mai bine de 30 de ani cercetează mările şi oceanele din întreaga lume.
Cu MINI Voices a fost creată o platformă pentru oameni şi iniţiative care au potenţialul de a schimba lumea. În mai multe ţări europene, MINI sprijină adevăraţii factori de schimbare şi companii start-up care abordează provocările sociale de astăzi prin ideile lor neobişnuite care demonstrează modul în care poate fi modelat un viitor durabil şi responsabil social.
“Susţinem şi sprijinim pe deplin angajamentul inovator al lui San Félix faţă de dezvoltare durabilă şi l-am însoţit pe explorator prin unele dintre cele mai neaşteptate călătorii şi descoperiri ale sale. Suntem încântaţi că putem susţine iniţiative durabile dincolo de industria auto”, spune Carlos Martínez, directorul MINI Spania.
“O călătorie neaşteptată” – prezentare generală
Capitolul 1, “În căutarea albastrului mediteranean”, se concentrează pe binecunoscuta plantă marină Posidonia, endemică în Marea Mediterană, şi pe cea mai mare descoperire a carierei biologului marin. Datorită aplicaţiei Posidonia Maps, pe care San Félix a dezvoltat-o împreună cu o echipă de tehnicieni, a fost oferită o soluţie pentru a ajuta la conservarea acestor specii al căror rol este esenţial în ecosistemul mediteranean.
Capitolul 2, “Predarea salvării planetei”, evidenţiază devotamentul cu care Manu San Félix a promovat cunoştinţele şi dragostea pentru ocean la şcoala sa de scufundări din Formentera, explorând ceea ce l-a determinat să o deschidă şi provocările cu care se confruntă în fiecare zi pentru a asigura viitorul oceanelor lumii.
Capitolul 3, “Ultima gheaţă”, povesteşte modul în care intervenţia lui Manu San Félix a contribuit la protejarea mărilor curate, adică a celor care rămân virgine pentru acţiunea fiinţelor umane, cum ar fi rezervaţiile marine. Totuşi, prin activitatea sa din cadrul proiectului National Geographic “Mări curate”, dezgheţarea iminentă a Arcticii ameninţă cu deschiderea de noi rute marine care pot traversa şi perturba zone protejate.
Manu San Félix: O viaţă dedicată conservării oceanelor
Pe lângă faptul că este un renumit biolog marin al cărui proiect cu pajişti de Posidonia l-a condus să facă rapoarte pentru UNESCO, San Félix este reporter fotograf premiat în 2004 (Londra) cu Wildlife Photographer of the Year şi în 2005 (Antibes, Franţa) la Festivalul Mondial Subacvatic.
Din 2009 lucrează pentru National Geographic ca director de imagine subacvatică pentru proiectul Pristine Seas, participând la 35 de expediţii din întreaga lume.