Noutăţi din domeniul soluțiilor de stocare a datelor și business continuity au fost prezentate la Conferinţa de Tehnologie Agora
Grupul Agora a organizat ieri Conferinta de Tehnologie Agora cu tema Storage & Business Continuity, la Hotel Intercontinental din Bucureşti,
„În orice discuţie despre stocare, se porneşte de la trei idei şi anume faptul că, anual, rata de creştere a datelor se ridică la aproximativ 80%, afirmaţie valabilă atât pentru întreprinderile mici, cât şi pentru organizaţiile mari. A doua afirmaţie este mai mult un avertisment şi se referă la faptul că indiferent câte măsuri de fiabilitate ar fi luate, tot există pierderi de date şi întreruperi de servicii. Şi aici se încadrează problemele de hardware şi de sistem, urmate îndeaproape de erori umane. Ultima afirmaţie este chiar un avertisment dur, care menţionează că 93% din companiile care îşi pierd datele, în general, mai devreme sau mai târziu dispar de pe piaţă” a susținut Cristian Mierlea, IT Infrastructure Solutions Business Unit Manager Crescendo (partener HP).
În continuare Daniel Tănase, Technology Sales Consultant, Fujitsu Technology Solutions, a vorbit despre reducerea cu 50% a investiţiilor pe care o companie le-ar putea face în mod normal în capacităţi de stocare, folosind soluţii de stocare bazate pe tehnologii Fujitsu şi NetApp. Reducerea costurilor în momentul achiziţiei implică utilizarea resurselor existente, reducerea capacităţii de stocare necesare şi a spaţiului în data center, precum şi protecţia datelor cu mai puţine resurse. În acest fel, „în final vom descoperi că o să cumpărăm mai puţină capacitate de stocare”.
Şerban Zîrnovan, Enterprise Business Manager, DELL România, a subliniat faptul că în prezent există o creştere inimaginabilă a datelor. Potrivit unui raport publicat de IDC în luna mai 2010, universul digital va creşte de 44 de ori până în 2020, iar datele nestructurate de 67 de ori. Dar nu numai datele cresc, ci şi tehnologia pe care o folosim. Vorbim de spaţii virtualizate, de tehnologii virtualizate, care cresc de la o zi la alta. O a doua problemă cu care ne confruntăm este diversitatea informaţiei şi faptul că aceasta este nestructurată. Un al treilea aspect este complexitatea reţelelor pe care le folosim. Nu în ultimul rând, există o necesitate de a fi conform cu norme şi legi care se aplică fiecărui domeniu în parte – financiar, medical etc., zone în care informaţia este critică şi se pătrează pe perioade lungi de timp. Dell a realizat prin gama de dispozitive de stocare EqualLogic PS o infrastructură dinamică, inteligentă, care să furnizeze serviciile de care este nevoie, atunci când este nevoie.
În încheiere, dl. Gabriel Leca, Solution Sales Consultant, Maguay, a prezentat un nou produs de la Microsoft, System Center Data Protection Manager 2010, o soluţie de backup pentru produse Microsoft, dar care se integrează şi în medii eterogene. Principalul beneficiu al acestei soluţii este mecanismul prin care se realizează backup-ul. DPM 2010 monitorizează blocurile ocupate de un fişier, copiind doar acelea care au fost schimbate de la ultimul backup. Avantajele imediate se regăsesc în creşterea considerabilă a vitezei de backup.
Evenimentul a fost promovat cu ajutorul partenerilor media PRwave, PRwave Directory, MediaLook, Smart FM, Agora News, IT Trends şi Digital Trends. Alţi parteneri: Byblos, iNES, DigiSign, D-Link.