Pastele şi pizza câştiga din nou! Conform sondajului „American Customer Satisfaction Index” Pizza Hut se situează pe locul I în preferinţele americanilor când vine vorba de restaurante casual favorite, acumulând un punctaj de 81 de puncte din 100 posibile. Locul I pentru restaurantele full-service, a fost câştigat de Olive Garden cu un punctaj de 82 de puncte din 100 posibile.
Caracteristicile definitorii în alegerea unui restaurant casual de top sunt doar câteva, dar foarte importante: varietatea meniului, rapiditate in preluare comenzii, confortul şi nu în ultimul rând, preţul. În linii mari, concluzia este simplă; în bătălia preferinţelor pizza câştigă detaşat în faţa burgerilor.
Pizza Hut urcă în top preluând conducerea cu o îmbunătaţire de 4% faţă de anul trecut, mândrindu-se cu un scor de 81 de puncte. Little Caesar şi Starbucks nu sunt cu mult in urma, ambele cu o crestere de 3% si acumulând 80 de puncte. Papa John`s este următorul in top, în scădere cu 1% pana la 79 de puncte, urmat de Pizza Domino cu un scor neschimbat în ciuda imbunataţirii reţetelor sale, de 77 de puncte pentru al treilea an consecutiv. Wendy`s atinge apogeul satisfacţiei în materie de burgeri şi acumulează 77 de puncte, urmată de Taco Bell (+ 3%) cu 76 de puncte. KFC, neschimbat faţă de anul trecut, şi Burger King (+1%) sunt la egalitate cu un punctaj de 75 de puncte.
McDonald`s are cea mai mare îmbunătăţire în acest an, urcând cu 8% în sondaj şi obţinând un scor de 72 de puncte. În ciuda acestui salt, cel mai mare producator mondial de hamburgeri rămâne pe ultimul loc al satisfacţiei printre lanţurile restaurantelor casual.
Lanţul casual Pizza Hut este prezent pe piaţa din România din 1994, iar în prezent operează prin intermediul a 13 restaurante. De doi ani a intrat şi pe piaţa de livrări cu brandul PHD, având deja 7 locaţii şi acoperind cea mai mare parte a capitalei.
Studiul American Customer Satisfaction Index poate fi consultat urmand acest link: //www.theacsi.org/index.php?option=com_content&view=article&id=213:acsi-scores-june&catid=14&Itemid=262.