FINEXPERT este una dintre primele companii romanesti de contabilitate, taxe si audit care a depasit 2 mil. euro cifra de afaceri in 2010, ceea ce o pozitioneaza ca unul dintre liderii companiilor romanesti de contabilitate. De asemenea, FINEXPERT este in topul angajatorilor din industrie, cu peste 60 de angajati in 2010. Compania si-a consolidat pozitia pe piata printr-o crestere anuala sustinuta de 40 % in ultimii 5 ani, ajungand de la o cifra de afaceri de 2,119,305 RON ( aprox. 516.000 euro) in 2006 la 8,706,680 (2.1 milioane euro) in 2010.
Cresterea cifrei de afaceri a insemnat totodata cresterea volumului de clienti, dezvoltarea portofoliului de servicii si cresterea numarului de angajati. Din anul 2006 si pana in prezent echipa FINEXPERT a crescut continuu de la 20 de angajati la 60 in prezent. Si la acest capitol compania se claseaza in topul companiilor romanesti cu cel mai mare numar de angajati.
In ultimii ani piata serviciilor financiar-contabile a suferit schimbari importante care au produs modificari in strategia FINEXPERT. Daca in anul 2009, 66% dintre clienti solicitau servicii de contabilitate si doar 11 % de consultanta, in anul 2010 se remarca o echilibrare a balantei si anume 45% au contractat servicii de contabilitate si 36 % de consultanta. Restul de servicii – salarizare, audit si altele – au ramas in 2010 aproximativ la acelasi nivel din 2009 (in 2009 salarizare 14%, iar in 2010 salarizare 11%, audit 7%).
Pentru urmatorii 3 ani FINEXPERT si-a stabilit ca obiectiv principal cresterea cifrei de afaceri pana la 5 milioane euro. Pentru atingerea acestui rezultat FINEXPERT mizeaza pe o strategie de dezvoltare externa si organica. In principal, se va orienta spre fuzionarea cu companii de aceeasi talie si cu micro-companii, dar si spre integrarea de parteneri calificati, stabilirea unor “francize” FINEXPERT si dezvoltarea la nivel international (tarile limitrofe).
Pentru 2011 Manuela Furdui, Managing Partner prevede urmatoarele tendinte: “Criza economica din ultimii ani a influentat piata serviciilor de consultanta financiara într-un mod neunitar. Cea mai importanta evolutie se observa in domeniul taxelor, unde asistenta de profil s-a dezvolat în cele mai diverse forme. Marilor companii Big 4, care inca ocupa o cota foarte mare din piata de consultanta financiara, li s-au alaturat tot mai multe firme specializate in domeniu. Astfel, in momentul de fata ne aflam intr-o piata foarte fragmentata, cu foarte multi jucatori, dar putine optiuni reale de furnizori de servicii complexe si de calitate. In Romania, unde legislatia fiscala este atat de legata de serviciile de contabilitate, companiile de consultanta financiara sunt si vor ramane principalul furnizor de asistenta in domeniul taxelor şi al impozitelor. O tendinta a acestei piete, in opinia mea, o constituie asocierea companiilor de talie mica si mijlocie putand astfel deveni o alternativa reala a firmelor multinationale din domeniu. Totodata, relansarea economiei romanesti va insemna si cresterea semnificativa a investitiilor straine in Romania si cresterea cererilor pentru serviciile specializate din domeniul financiar, contabilitate, audit si taxe.”
Ca extindere organica, FINEXPERT va urmari mentinerea activitatii de “implantare a societatilor nerezidente in Romania” si deschiderea de birouri in marile orase din Romania. Din punct de vedere a serviciilor se va axa pe dezvoltarea activitatii de consultanta, de audit si pe dezvoltarea activitatilor legate de implementarea ERP, insolventa. De asemenea, FINEXPERT va investi in formarea personalului si in calitatea serviciilor (ISO).
Piata romaneasca de contabilitate
Piata serviciilor financiar-contabile este un sector care in plina criza si-a continuat trendul ascendent imprimat inca din anul 2007. Mai mult decat atat, companiile romanesti de contabilitate au reusit sa isi continue dinamica ascendenta si sa castige un loc semnificativ in piata.
Piata de contabilitate in Romania poate fi impartita in urmatoarele patru categorii: micro-companii, companiile romanesti mici si medii, filialele internationale si Big 4. Cifrele de afaceri inregistrate de companiile mici de contabilitate nu sunt la un nivel competitiv, cu toate ca numeric reprezinta o parte semnificativa a pietei, ajungand la 8.400 de firme. Din cele 10 companii romanesti cu activitate economica semnificativa, doar 3 au reusit sa depaseasca pragul de 2.000.000 euro in cifra de afaceri in 2010.
Despre FINEXPERT
Contabilitate de perfomanta – FINEXPERT este lide pe pieta companiilor locale de servicii financiar-contabile din Romania care ajuta peste 300 de companii sa se dezvolte stabil. Finexpert are o echipa de 60 consultanti cu mai mult de 350 de ani de experienta cumulata! Inca din 2003, anul infiintarii, FINEXPERT a cultivat si a pastrat un grad inalt de satisfactie in randul clientilor sai, oferind o gama larga de servicii profesionale ce includ:contabilitate, salarizare, audit , taxe, servicii de consultanta pentru Dosare de Ajutor de Stat si Fonduri Europene. Fiecare client are nevoi specifice, astfel punem la dispozitia lor solutii si servicii de specialitate personalizate pe tipul de business in care actioneaza.