Our website use cookies to improve and personalize your experience and to display advertisements(if any). Our website may also include cookies from third parties like Google Adsense, Google Analytics, Youtube. By using the website, you consent to the use of cookies. We have updated our Privacy Policy. Please click on the button to check our Privacy Policy.

Petrecerea este un eveniment ocazional pentru prieteni sau un eveniment formal organizat? 24drinks.ro raspunde

Whisky

Romanul este un petrecaret inascut si orice ocazie este buna pentru a desface o sticla de bautura fina, fie ca vorbim despre whisky, vin, gin, tequila sau rom. Consumul de alcool are o traditie indelungata in cultura romaneasca si multi se mandresc cu gusturile lor impecabile in materie de bauturi alcoolice.

Daca intrebam un grup de persoane daca petrecerea este un eveniment ocazional pentru prieteni sau un eveniment formal organizat, cel mai probabil raspunsul ar fi ca nu conteaza atata timp cat bautura este de calitate. Magazinul online 24drinks.ro este intotdeuana aprovizionat cu cele mai bune brand-uri de whisky, rom si cognac pentru a raspunde chiar si consumatorilor celor mai pretentiosi.

Whisky

Selectia vasta de whisky de la 24drinks.ro permite clientilor sa aleaga bauturi din diferite regiuni precum: Highlands, Isle of Islay, Kentucky, Lowland sau Speyside. De asemenea, producatori renumiti precum Jack Daniel’s, James E. Pepper, Knockando, Kurayoshi, Lagavulin sau Laphroaig.

In timp ce multi puristi va vor asigura ca stilul bauturii este unul ingrijit, nimeni nu va poate calcula masuratorile mai bine decat voi. Iata cateva stiluri clasice de baut de whisky:

Whisky-ul neat (adica fara apa sau gheata, doar Whisky!) este metoda sustinuta de multi cunoscatori. Aceasta metoda poate avea un gust coplesitor daca nu sunteti obisnuit cu alcoolul, dar se preteaza sa evidentieze diferitele note de aroma din bautura dumneavoastra. Daca scopul vostru este sa gustati spirtul, aceasta metoda este calea de urmat, deoarece utilizarea excesiva a ghetii/apei poate amorti palatul si inhiba aroma. Whisky neat este doar whisky la temperatura camerei intr-un pahar, nimic altceva. Pentru a bea whisky pur, turnati doua degete de whisky intr-un pahar cu picior lalea. Whisky-ul se serveste la temperatura camerei. Acest lucru permite ca intreaga gama de arome sa fie eliberata in pahar si gama de arome sa fie implementata in gura si nas in timp ce beti si dupa inghitire.

Whisky-ul on the rock – unele bauturi alcoolice sunt menite sa ramana pe cont propriu, in timp ce altele beneficiaza de adaugarea de gheata. Servit pe gheata, alias „Whisky on the rocks”, oricum suna destul de dur, nu-i asa? Aceasta ar putea fi o metoda de baut racoritoare daca incercati sa va aclimatizati cu Whisky, dar degradeaza unele dintre arome.

Whisky cu apa -unii oameni cred ca a adauga cateva picaturi de apa la whisky elibereaza arome speciale. In special pentru whisky-uri cu rezistenta ridicata, acest lucru va dilua putin gustul si va inmuia pumnul de alcool. Altii vor spune ca dilutia inca compromite bautura. Incercati sa adaugati un strop de apa pe rand. Daca adaugati cu prea multa apa, singurul remediu este sa turnati mai mult Whisky. Adaugarea unei cantitati mici de apa de izvor sau distilata la whisky scade practic alcoolul in volum (ABV). Apa dilueaza putin whisky-ul, astfel incat sa va puteti bucura de arome fara sa simtiti ca alcoolul va arde limba. Cu toate acestea, afecteaza si aromele si caracteristicile whisky-ului. In general, apa tinde sa suprime notele picante ale whisky-ului si sa exagereze cu aromele fructate. Amintiti-va ca consumul de whisky on the rcoks sau cu apa va schimba echilibrul compusilor din whisky schimbandu-i aroma si, odata ce echilibrul s-a schimbat, nu puteti reveni la gustul initial.

In general, un pahar simplu cu borul lat, ideal pentru bauturi cu caracter si pentru a-i surprinde aroma, este un pariu sigur pentru a bea Whisky cu apa. Exista o oarecare preferinta fata de paharele in forma de lalele care concentreaza aroma de whisky spre nas si sunt grozave pentru invartire.

Incalzit – incalzirea whisky-ului vine cu unele dintre aceleasi probleme ca si racirea lui; notele de degustare sunt la apogeu la temperatura camerei si modificarea drastica a acesteia va modifica sau sterge unele dintre ele.

Pentru a face un Hot Toddy, unii oameni vor adauga diverse elemente precum lamaie, miere, scortisoara sau alte condimente, cum ar fi cuisoare. Toate acestea pot completa bautura frumos, dar vor merge si spre mascarea aromei sale originale. Oricum, elixirul este mai convingator decat o ceasca de cacao.

Ceai de whisky – amestecarea whisky-ului cu ceaiul nu este deloc neobisnuita in Japonia, China si alte parti ale Asiei. Adesea, notele florale din ceaiuri, cum ar fi Darjeeling, pot echilibra fructul uscat al unui whisky, inmuiindu-i aroma in timp ce adauga si mai multe arome.

Intre timp, whisky si ceai verde cu gheata sunt o alternativa crocanta si curata. Daca va place un long drink, acest tip de whisky poate fi perfect pentru voi.

Cocktail – Manhattan, Whisky Sour sau Mint Julep nu ar fi supravietuit secolului acesta daca nu ar fi fost bune. Probabil ca nu este recomandabil sa va stropiti Macallan 50YO cu sirop de zahar . Cu toate acestea, unele complemente populare pentru un amestec de zile mari includ rozmarin, lamaie amara, ghimbir, portocala rosie, miere, fructe de padure, smochine, menta si lime. Exista mai multe tipuri de cocktailuri cu whisky decat ne intereseaza sa ne gandim si poti fi sigur ca sunt mai mult decat cateva pe care le vei gasi absolut minunate. Experimentarea, schimbul de experiente si spiritul aventuros va vor purta de-a lungul si o calatorie placuta pe calea cocktailurilor. Cocktailurile sunt o modalitate excelenta de a va extinde placerea pentru whisky, dar nu uitati sa nu pierdeti legatura cu lucrul real, deoarece in cele din urma, whisky-ul pur ofera o cale si mai complexa, fascinanta si placuta de explorat.

By Violeta-Loredana Pascal

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.