Proiectul, lansat anul trecut, a continuat și a cuprins sesiuni interactive, prin care copiii au aflat informații utile despre protecția mediului și reciclare
DS Smith, lider în producția de ambalaje sustenabile, continuă proiectul de educație ecologică în școlile gimnaziale din Zărnești, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Brașov. Proiectul educativ, lansat anul trecut, are drept scop familiarizarea elevilor din învățământul primar cu noțiuni despre reciclare, protecția mediului înconjurător și importanța unei economii circulare.
Datorită răspunsului pozitiv al școlilor participante anul trecut în programul de educație ecologică, DS Smith a luat decizia de a continua proiectul și în 2021. Drept urmare, peste 270 de elevi din clasele I – IV, din trei școli din Zărnești, au luat parte la această acțiune. Copiii au aflat de la reprezentanții companiei, atât informații utile despre protecția mediului și reciclare, cât și cum se fabrică hârtia din materie provenită din surse 100% reciclabile în cadrul fabricii DS Smith.
Pe lângă partea teoretică prezentată în cadrul proiectului, elevii au avut oportunitatea de a se înscrie într-o competiție și a pune în practică noțiunile teoretice învățate la clasă. Copiii au primit fișe de concurs despre reciclarea selectivă și au avut misiunea de a crea obiecte din produse ce ar putea fi reciclate. Toți elevii participanți în proiect vor primi premii din partea companiei DS Smith.
Diana Ciuraru, Director de Resurse Umane la DS Smith Zărnești, a declarat: ”Ne bucurăm că proiectul nostru de educație ecologică a fost un real succes și anul acesta. Noi la DS Smith credem cu tărie că putem schimba lucrurile în bine pornind cu cei mici. Ei au nevoie de exemple pozitive care să îi încurajeze să protejeze natura și să o respecte. Scopul proiectului este acela de a îi familiariza pe elevi într-o formă atractivă cu aceste noțiuni. Răspunsul pozitiv primit din partea lor ne oferă convingerea că în viitor vom avea un oraș mai curat. Vom continua acest proiect și, pentru anul viitor, ne dorim să îl extindem la nivel județean.”
De la momentul lansării programului de educație ecologică, peste 570 de elevi ai claselor I – IV din școlile din Zărnești au primit vizita echipei DS Smith și au putut afla mai multe despre reciclare.
Ca parte a strategiei sale de sustenabilitate Now and Next, DS Smith s-a angajat să implice 5 milioane de oameni în economia circulară și în stilurile de viață circulare până în 2030.
Fabrica DS Smith din Zărnești este cea mai mare unitate de producție a hârtiei din România, deservind aproape jumătate din piața locală.
DS Smith deține în România un centru de coordonare a operațiunilor de reciclare în București, două depozite de reciclare în Otopeni și Cluj-Napoca, o fabrică de hârtie, la Zărnești, două fabrici de ambalaje, la Ghimbav și la Timișoara și 3 puncte de lucru, în Pitești, Timișoara și Otopeni, județul Ilfov, unde lucrează, în total 650 de angajați.