- 25.886 de elevi de liceu și profesorii lor s-au alăturat programului de educație financiară „Susțin educația financiară în comunitatea mea”.
- Participații au petrecut peste 61.300 de ore în cadrul cursului digital de educație financiară ABCdar bancar, disponibil gratuit prin intermediul platformei de e-learning JA Inspire™.
- 18 licee din 16 localități – cu cea mai activă participare în cadrul proiectului – vor primi finanțări pentru dotări cu echipamentele tehnice necesare educației în școală sau la distanță.
25.886 de elevi și profesori din 81 localități au participat în acest an la proiectul „Susțin educația financiară în comunitatea mea”, organizat de Junior Achievement (JA) România și Raiffeisen Bank cu scopul de a oferi liceelor soluții pentru educația online: cursuri de educație financiară digitale pentru educarea utilizării responsabile a resurselor financiare, acces gratuit la platforma de e-learning JA Inspire™ și posibilitatea de a beneficia de sprijin financiar pentru dotarea cu echipamentele tehnice necesare educației în școală sau la distanță.
În cadrul proiectului, participanții au petrecut 61.325 de ore parcurgând resursele digitale interactive ABCdar bancar – conținuturi video, simulări ale proceselor de economisire, quiz-uri și teme de documentare despre elaborarea și gestionarea bugetului personal și utilizarea serviciilor financiare. Cursul ABCdar bancar este dezvoltat pe platforma internațională de e-learning JA Inspire™ și este accesibil utilizând orice dispozitiv conectat la internet (smartphone, tabletă, laptop sau PC) ori prin intermediul aplicațiilor Android și iOS.
Astfel, peste 9.000 dintre elevii participanți spun că prin ABCdar bancar au beneficiat de prima experiență de educație financiară.
Este un curs interesant și educativ, cu informații de actualitate, care m-au ajutat să înțeleg cum funcționează tranzacțiile bancare. Fiind în clasa a XII-a, am avut nevoie de aceste lucruri pentru viitor! – spune unul dintre elevii participați.
18 licee1 din 16 localități – cu cea mai activă participare în cadrul proiectului – beneficiază de sprijin financiar în valoare totală de 36.500 de lei pentru dotări cu echipamentele tehnice necesare educației în școală sau la distanță. Elevi și reprezentați ai celor 18 licee, precum și voluntari și reprezentanți ai Raiffeisen Bank se vor reuni într-o festivitate online dedicată comunităților care încurajează educația financiară.
”Ne dorim o societate în care fiecare poate lua decizii financiare informate și chibzuite, iar pentru a ajunge acolo avem nevoie de educație financiară de la cele mai mici vârste. Ne bucurăm să vedem interesul tot mai crescut al elevilor pentru cursurile noastre de educație financiară și ne propunem să ajungem în cât mai multe școli din România”, declară Corina Vasile, director Comunicare și Relații Publice Raiffeisen Bank România.
Experiențele de educație financiară ABCdar bancar au fost completate de o serie de webinare desfășurate în perioada martie-iunie, la care au participat 27 de voluntari Raiffeisen Bank și 5.540 de elevi și profesori.
Proiectul „Susțin educația financiară în comunitatea mea” este, în acest an, la a patra ediție. Până acum, peste 80.500 de elevi liceeni au parcurs modulul ABCdar bancar în format digital interactiv, iar 29 de licee teoretice și tehnologice au beneficiat de sprijin financiar pentru echipamente tehnice și alte dotări.
1. Colegiul Economic A.D. Xenopol (București), Liceul Profesia (București), Colegiul Național Pedagogic Ștefan Velovan (Craiova), Colegiul Național Decebal (Deva), Liceul Tehnologic Duiliu Zamfirescu (Dragalina), Colegiul Național Traian, (Drobeta-Turnu Severin), Colegiul Mihai Viteazul (Ineu), Liceul Teoretic Miron Costin (Pașcani), Liceul Tehnologic Constantin Brâncuși (Pitești), Liceul Tehnologic Lazăr Edeleanu (Ploiești), Colegiul Andronic Motrescu (Rădăuți), Colegiul Tehnic (Rădăuți), Colegiul Național Traian Lalescu (Reșița), Liceul Tehnologic Forestier (Sighetu Marmației), Colegiul Național Radu Greceanu (Slatina), Liceul Tehnologic Matei Basarab (Strehaia), Liceul Teoretic Filadelfia (Suceava), Colegiul Economic Ion Ghica (Târgoviște).