la Balul Albastru
Asociația Învingem Autismul organizează joi, 26 aprilie primul bal caritabil din România în sprijinul copiilor cu autism. Evenimentul are loc începând cu orele 19:00 la Hotel JW Marriott și are ca scop strângerea de fonduri pentru pentru îmbunătățirea integrării copiilor cu autism în școală. De asemenea o parte din fondurile strânse vor fi folosite pentru susținerea Centrului Multidisciplinar de Intervenție al Asociației Învingem Autismul, în cadrul căruia 23 de copii cu autism beneficiază de sprijin specializat.
Inițiativa completează seria de evenimente și proiecte planificate de Asociația Învingem Autismul pentru luna Aprilie – luna de conștientizare a autismului.
Principalul moment de strângere de fonduri al serii, licitația cu strigare va fi susținută de prietena și susținătoarea copiilor cu autism, Mădălina Marcu de la Asociația pentru Relații Comunitare. Invitații vor avea posibilitatea să liciteze pachete de servicii și obiecte donate de susținători ai cauzei: autograful lui Temple Grandin – cea mai cunoscută persoană cu autism din lume, pachet de weekend oferit de hotel JW Marriott, cină cu sfaturi culinare oferite de Horia Vârlan.
De asemenea, în cadrul licitației silent, participanții vor putea licita pentru obiecte personale sau cu valoare artistică, de culoarea albastră, donate de prietenii copiilor cu autism precum: Mihai Albu, Stephan Pelger, Cristian Samfira, Liza Panait, Malvina Cervenschi, Virgil Ianțu, Sergiu Nicolaescu, Simona Pătruleasa, Adriana Muraru, Liana Alexandru, Dana Săvuică, Raluca Moianu, Maria Radu, Anca Rusu, Bogdan Ionescu.
Evenimentul va fi punctat și de momente artistice oferite de Andra Măruță, Maria Radu, Irina Sârbu, Maria Buză și taraful său, 2 Zece band precum și copiii de la școala de dans Pas în Doi.
Fondurile strânse vor finanța programele de intervenție menite să faciliteze integrarea copiilor cu autism în diverse medii sociale. Toate aceste programe se desfășoară în cadrul Centrului Multidisciplinar de Intervenție al Asociației Învingem Autismul.
În acest centru programul de lucru al copiilor cuprinde activități unu la unu (copil/tutore) de analiză comportamentală aplicată, logopedie, terapie ocupațională și kinetoterapie. Totodată, copiii participă la grupuri de socializare și de joacă pe tot parcursul zilei, în cadrul cărora dobândesc abilități care să îi ajute să se integreze în învățământul de masă, alături de copii cu o dezvoltare tipică. Asociația Învingem Autismul are parteneriate cu grădinițe și școli, parteneriate prin care își propun integrarea școlară a beneficiarilor.
De programul personalizat de intervenție al copiilor cu autism se ocupă o echipă formată din specialiști care sunt formați și evaluați de consultanți străini din țări ca Statele Unite, Finlanda și altele.
„Este important ca oamenii să ştie că orice sumă donată contează. Terapia de recuperare a unui copil este între 1000 şi 2000 EURO/luna, iar incapacitatea parinților de a acoperi aceste costuri determină reducerea drastică, pînă la eliminare, a șanselor de dezvoltare și integrare ale copilului. Prin această acțiune vrem să dăm o mână de ajutor copiilor cu autism și astfel să continuăm programele de intervenție.” a declarat Andreea Sorescu, președinte al Asociației Învingem Autismul. „Dorim să mulţumim partenerilor şi artiştilor care s-au implicat pro bono în susţinerea cauzei noastre” a adaugat ea.
Sponsori:
Popovici Nitu și Asociații, Garanti Bank, Rompel, Business Results
Parteneri:
Digi 24, JW Marriott, Vinexpert, Coca Cola, Kamrad, Graffitti PR, GodMother, Wunderman, The Workshop, Pas în Doi, Kanal D, HR Club, Money Express, Viva, Baby
Despre Asociația Învingem Autismul:
Asociația Învingem Autismul a fost înființată în urma campaniei „Împreună învingem autismul!” desfășurată în 2008-2009 și are ca misiune îmbunătățirea vieții persoanelor afectate de tulburări din spectrul autismului. Rezultatele notabile ale campaniei “Împreună învingem autismul!” au fost marcate in 2011 prin obținerea unei distincții în cadrul Premiului Fundației ERSTE pentru Integrare Socială 2011. În prezent, Asociația are un număr de 23 de beneficiari, copii diagnosticați cu autism cu vârste cuprinse între 3 și 14 ani ce beneficiază de programe de intervenție specializate, conform standardelelor centrelor din Europa de Vest și SUA. Centrul colaborează cu un consultant din California, iar echipa de terapeuți este constant formată și supervizată de profesioniști din S.U.A și Finlanda.
www.invingemautismul.ro.