Asociația Green Revolution a organizat weekend-ul acesta cea de-a treia ediție a „Târgului de Jucării 2nd Life”, la Roaba de Cultură, în Parcul Regele Mihai I. Având peste 1500 de participanți, evenimentul a reprezentat o punte între educația ecologică, financiară și socială, cu scopul de a oferi jucăriilor nefolosite o nouă viață și de a inspira copiii să adopte principiile celor 3R: reutilizare, reparare și reciclare.
Cu o industrie a jucăriilor ce folosește 40 de tone de plastic pentru fiecare milion de dolari proveniți din vânzarea jucăriilor1, Târgul de Jucării 2nd Life a adus în atenție impactul acestei industrii asupra mediului și asupra vieților copiilor. Evenimentul a reprezentat o oportunitate valoroasă pentru copii de a învăța și experimenta principiile economiei circulare, cu peste1000 de jucării găsind noi proprietari în cadrul târgului.
Raluca Fișer, Președinte în cadrul Asociației Green Revolution, a declarat: „Cea de-a treia ediție a Târgului de Jucării 2nd Life ne-a demonstrat încă o dată puterea comunității de a schimba lucrurile în bine. Cred că educația ecologică se face de la vârste fragede și m-am bucurat că am avut alături de noi școli, asociații și nu în ultimul rând părinți care susțin consumul responsabil și transmit aceste valori generațiilor viitoare.”
Ediția din acest an a oferit o gamă bogată de activități și ateliere care au implicat copiii și părinții în teme legate de stilul de viață sustenabil, dar și un program artisitic diversificat. Patru trupe din Voltaj Music Academy au oferit concerte live pline de energie și reinterpretări inedite ale melodiilor pop-funk, pop-rock, rock și R&B. De asemenea, Freestyle Puppet Show a adus zâmbete pe fețele celor mici prin scenete amuzante de teatru de păpuși, iar Cobo Dance Center a uimit publicul cu dansuri sincronizate și solo-uri impresionante.
Evenimentul a oferit și sesiuni de coaching și dezvoltare personală pentru părinți și copii care au promovat cele 3 principii de bază ale sustenabilității: Repară, Refolosește, Reciclează. Prin aceste inițiative, evenimentul a cultivat conștiința ecologică a participanților, pregătindu-i pentru o lume mai sustenabilă.
Amalia Enache, în rolul de partcipant la cea de-a treia ediție a Târgului de Jucării 2nd Life, declară: „Mă bucur că atât de mulți copii și părinți au înțeles importanța oferirii unei a doua șanse lucrurilor noastre, în general. Adesea, copiii noștri au mai multe jucării decât au nevoie, astfel că acest tip de educație devine esențial pentru a învăța măsura lucrurilor încă de mici. Chiar și atunci când depășim această măsură, este important să înțelegem că putem oferi o nouă viață obiectelor noastre, dăruindu-le celor care au nevoie de ele. Pentru mine și pentru fetița mea, acest eveniment a reprezentat o experiență extrem de educativă și distractivă. A fost un exercițiu de sustenabilitate pe care îl recomandăm oricui.”
Fondurile obținute din vânzarea de jucării și donațiile de la participanți au fost direcționate către fundația World Vision Romania – Programul Pâine și Mâine, sprijinind astfel 1400 de copii din mediul rural în 33 de sate din județele Vaslui, Dolj, Vâlcea, Ialomița, Cluj și Călărași.
Acest eveniment a fost realizat cu sprijinul partenerilor care susțin educația ecologică și financiară.
1. https://www.theworldcounts.com/challenges/consumption/other-products/environmental-impact-of-toys