Mai ales primăvara şi toamna, atunci când vremea le permite să supravieţuiască mai mult timp în aer, viruşii şi microbii ne atacă mult mai uşor. În aceste perioade, sistemul nostru imunitar este, în general, slăbit. Primăvara, acest lucru e cauzat de lipsa vitaminelor, căci iarna consumăm mai puţine legume şi fructe proaspete, iar de soare nu ne prea bucurăm, astfel că organismul nostru nu produce vitamina D. Sunt afectaţi mai ales cei care îşi desfăşoară activitatea în public sau cu publicul, precum şi cei care călătoresc mult cu mijloacele de transport în comun, căci microbii se transmit de la om la om – în primul rând prin strănut, prin aer, dar şi prin atingerea unor suprafeţe, pe care aceştia supravieţuiesc timp de câteva zeci de minute.
Ca să evităm neplăcerile cauzate de răceli şi gripe, putem recurge la diferite metode de prevenţie. Putem, de exemplu, evita comunităţile, însă acest lucru e foarte dificil de făcut, mai ales atunci când vorbim de o persoană activă. O metodă mult mai simplă este să ne imunizam preventiv, consumând suplimente alimentare sau alimente care conţin vitamine şi alte substanţe imunizante. Un om de afaceri sau o vedetă de televiziune, de pildă, nu-şi pot permite să piardă o săptămână stând la pat şi tratându-se de guturai cu ceaiuri fierbinţi, astfel că vor prefera să prevină orice afecţiune de acest fel. În plus, ei nu au cum să evite comunităţile sau deplasările cu avionul, de exemplu. Cate Blanchett, binecunoscuta actriţă de origine australiană, a găsit o metodă specială de a se apăra de viruşi: mierea Manuka MGO. Consumă mari cantităţi din aceasta miere specială, preventiv, dar şi atunci când răceala sau gripa îşi face deja simţită prezenţa. În acest fel, scapă de neplăceri mult mai rapid.
Mierea Manuka MGO e obţinută de albine din florile de Manuka, o plantă care creşte doar în Noua Zeelandă. Aceasta conţine Methylglyoxal, o substanţă cu proprietăţi antibiotice cu totul deosebite. Mierea Manuka MGO este singură din lume certificată ca miere medicinală. Puterea ei antibacteriană e dată de concentraţia de substanţe imunizante, iar aceasta este exprimată mai ales prin concentraţia de MGO (Methylglyoxal), care e marcată pe eticheta produsului. Cu cât factorul este mai mare, cu atât mierea e mai eficientă. Mierea Manuka MGO este cunoscută pentru proprietăţile sale antiseptice de mulţi ani, iar studiile recente au arătat că e mult mai eficientă în distrugerea celor mai frecvente 7 tipuri de bacterii din infecţiile unor răni în comparaţie cu mierea obişnuită. Distruge chiar şi stafilococul auriu. Pe lângă proprietăţile antibacteriene şi creşterea imunităţii, această miere are şi efecte antiinflamatoare, antioxidante şi stimulează creşterea celulară. În plus, spre diferenţă de medicamentele de sinteză, nu are niciun efect advers.
În România, mierea Manuka MGO e importată de compania Apiland. Sunt disponibile mai multe tipuri de miere Manuka, cu diferiţi factori MGO: 100+, 250+, 400+ şi chiar 550+, simple sau cu extract de ceai verde sau Aloe Vera. De asemenea, există şi alte produse pe baza de miere Manuka MGO: spray de gât, pastă de dinţi, precum şi produse cosmetice de îngrijire a tenului sau mâinilor.
Produse disponibile pe www.apiland.ro.