Seara de 6 martie a adus la Licitațiile "Colecția Gen. Constantin Doncea" și "Epoca de Aur" aproape 750 de participanți în sală și în mediul virtual, prin platforma de licitare online, Artmark Live. Ascendența constantă a utilizatorilor programului de licitare confirmă interesul crescut al pasionaților de frumos de a lua parte la spectacolul licitației prin toate mijloacele posibile și, totodată, o aliniere la tendințele globale. Succesul celor două licitații a fost validat și de numărul de 156 de palete de licitare distincte, care au adus un total de adjudecare de 321.275 euro.
Colecția Doncea s-a dovedit a fi o surpriză plăcută pentru iubitorii de artă, fapt demonstrat de rata de adjudecare de 92,31%, suma totală de adjudecare ajungând la 263.670 euro. La capitolul recorduri de autor s-au înscris două opere de sculptură, anume artistul Gheorghe Anghel cu sculptura "George Enescu", adjudecată la valoarea de 6.500 euro – cvadrupul prețului de pornire, și artistul Richard Hette cu opera "Alegoria toamnei", adjudecată la suma de 2.500 euro, aproape dublul prețului de pornire. După cum se preconiza, toate cele 18 opere clasate în Patrimoniul Național au intrat în colecții private, dintre care se remarcă opera lui Nicolae Dărăscu, "Vedere a satului Grimaud" care a fost achiziționată la triplul prețului de pornire (adj. 30.000 euro) și cea a lui Ștefan Luchian, "Grădina casei din strada Povernei", achiziționată la peste dublul prețului de pornire (adj. 35.000 euro).
Fără a se lăsa mai prejos, ediția de anul acesta a Licitației "Epoca de Aur" a suscitat interesul colecționarilor mai mult ca în 2012. Cu o rată de adjudecare a loturilor de 84,74% și cu un total de 57.605 euro, licitația a fost considerată drept o reușită pentru piața obiectelor de colecție de acest tip din România. Atracția serii a fost disputată între sabia aurită, de protocol, primită cadou de Ceaușescu din partea Armatei Române, adjudecată la suma de 7.000 euro (de șapte ori mai mult ca prețul de pornire), și afișul CiCo din anii 70, al cărui preț a urcat de peste 20 de ori. La mare căutare s-au aflat și trofeele diplomatice, dintre care se remarcă un pumnal care a apaținut lui Macovescu și care a fost achiziționat cu 1.400 euro (de șapte ori mai mult ca prețul de pornire). Realismul socialist a câștigat noi recorduri de autor prin artiștii Adrian Maftei cu "Brigadier fruntaş" (adj. 2.250 euro), Oswald Adler cu "Telegrafiști" (adj. 2.500 euro) și Gheorghe Iacob (artist cunoscut, dimpotrivă, pentru apartenența la Grupul Andreescu, reprezentativ pentru o stilistică dizidentă de la realismul socialist) cu "Colectivizarea" (adj. 2.200 euro).
La Artmark, restul lunii martie aduce cel mai așteptat eveniment al sezonului: Expoziția Licitației de Primăvară. Timp de 12 zile Palatul Cesianu-Racoviță devine principala atracție a bucureștenilor în materie de artă românească importantă și de artă europeană. Acestea pot fi vizitate începând cu sâmbătă, 8 martie și până miercuri, 19 martie, la sediul Artmark, iar pe 20 martie la JW Marriott Bucharest Grand Hotel, unde, la ora 19:00, va începe și Licitația de Primăvară 2014.