Our website use cookies to improve and personalize your experience and to display advertisements(if any). Our website may also include cookies from third parties like Google Adsense, Google Analytics, Youtube. By using the website, you consent to the use of cookies. We have updated our Privacy Policy. Please click on the button to check our Privacy Policy.

Pastura Apiland, “painea albinelor”

Păstura, numită şi "pâinea albinelor", este un polen fermentat de către albine în condiţiile naturale ale stupului. Deoarece cantităţile care pot fi obţinute în condiţii normale, printr-o recoltare corectă din stup, sunt foarte mici, în comerţ există şi păstura realizată prin fermentare artificială sau recoltată mai devreme, pentru a forţa producţia, în condiţii de fermentaţie incompletă. În ambele cazuri, eficacitatea acestui produs este mult mai mică. În schimb, păstura Apiland este o păstură de cea mai bună calitate, selectată cu grijă din zonele de deal şi de munte ale Transilvaniei, ferite de poluare.

În stup, păstura este produsă prin fermentarea polenului introdus de către albine în celulele fagurelui, împreună cu miere şi cu o serie de enzime secretate de albine. Polenul trece printr-un complicat proces de transformări biochimice şi de modificări structurale care, după trei luni de fermentaţie, îl transformă în păstură. În cadrul acestor procese creşte concentraţia de principii active, astfel că păstura prezintă o bioactivitate cu mult mai mare decât polenul, fiind în acelaşi timp mult mai uşor de suportat şi de digerat. O păstură de calitate nu produce în general nici un fel de alergii, nici măcar în cazul celor care nu suportă polenul.

Păstura este recomandată mai ales celor care suferă de afecţiuni din zona tubului digestiv, cum ar fi reglarea tranzitului intestinal, afecţiuni ale colonului, constipaţii cronice de diverse etiologii, enterocolite, colite de fermentaţie sau de putrefacţie, dar mai ales celor cu probleme hepatice, înregistrându-se rezultate remarcabile inclusiv în cazul hepatitelor acute şi cronice de tip A, B şi C sau a cirozelor uscate şi umede. Păstura este benefică şi în cazul anemiilor, a stresului sau a reumatismului.

Dacă ne raportăm la medicina tradiţională chineză, păstura fiind caracterizată de gustul acru, ea stimulează energia Qi a elementului Lemn, fiind astfel benefică pentru ficat, vezica biliară, muşchi, tendoane şi ochi, dar şi pentru imaginaţie, creativitate şi în ceea ce priveşte energiile de regenerare.

Dar păstura nu ne susţine doar sănătatea. Ea reprezintă şi un element esenţial pentru frumuseţe, reprezentând în egală măsură un factor nutriţional pentru celulele pielii şi o componentă importantă a măştilor cosmetice, în care este folosită în combinaţie cu miere, lăptişor de matcă şi extracte florale.
Chiar dacă păstura este în momentul de faţă mult mai puţin cunoscută decât alte produse apicole, ea are efecte uimitoare de care vă veţi convinge imediat dacă încercaţi un produs de calitate, precum păstura de la Apiland.

Preţuri: 58 lei (100 g), 230 lei (500 g). Produsul se găseşte în magazinele cu produse naturiste şi pe www.apiland.ro.

Bucuresti, 29.06.2010

{mosloadposition user9}

{mosloadposition user10}

By Liliana Kipper

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.