– aparatele espresso Bosch VeroCafe Latte cu tehnologia Barista
Cu ajutorul tehnologiilor inovatoare, Bosch a reușit să integreze într-un automat de cafea espresso toată măiestria tehnică şi profesională a celebrilor barista, specialiştii italieni în arta cafelei. În loc de zeci de ani de experienţă în prepararea cafelei, este suficient ca pasionaţii de cafea să facă doar câteva manevre simple şi să apese un buton pentru a obţine cafeaua dorită, preparată la temperatura perfectă, la presiunea ideală pentru un espresso şi cu o spumă cremoasă de lapte.
Se alege băutura, se alege tăria, start şi gata
Tehnologia Barista de la Bosch oferă toate elementele esențiale pentru obținerea unei arome excepționale şi permite tuturor iubitorilor de cappuccino, espresso sau Latte Macchiato să-şi prepare cafeaua favorită extrem de simplu şi rapid. Prin intermediul a două selectoare rotative se poate controla foarte simplu cantitatea şi tăria cafelei preferate. Astfel, se poate alege între 2 categorii de cantităţi pentru espresso (simplu şi dublu) şi 3 pentru cafea (mică, medie şi maxi). Suplimentar faţă de cele patru grade obişnuite de tărie (foarte slabă, slabă, normală, tare), prin intermediul funcţiei AromaDouble Shot, se pot obţine două trepte noi de tărie pentru a savura o cafea şi mai intensă. Display-ul cu grafică, în combinaţie cu tastele iluminate, asigură confort în utilizare.
Cafea măcinată fin: CeramDrive
Dispozitivul de măcinare din ceramică de înaltă calitate, macină cafeaua fin şi uniform, asigurând un gust mai pronunţat, deoarece extrage şi mai multă aromă din fiecare boabă de cafea.
Savoare de neuitat: sistemul inovator AromaPro Concept
Aroma unică şi spuma impecabilă sunt obținute cu ajutorul sistemului AromaPro Concept, prin care cafeaua proaspăt măcinată este de fiecare dată presată perfect în camera de fierbere, indiferent de cantitatea introdusă.
Aromă desăvârșită: AromaDouble Shot
Pentru prepararea unei cafele foarte puternice cafeaua este râşnită şi preparată automat în două etape prin selectarea funcţiei AromaDouble Shot.
MilkSteam Pro
Cu automatul espresso VeroCafe Latte Pro se obțin Latte Macchiato şi Cappuccino prin simpla atingere a unui buton care activează sistemul de spumare din distribuitorul de cafea. Prin intermediul supapei rotative se poate alege simplu între lapte cald pentru cafea sau spumă de lapte pentru Caffe Latte.
OneTouch Function: specialităţi de cafea cu o atingere de buton
Pentru a prepara cafeaua cât mai uşor şi mai repede este suficientă alegerea specialităţii de cafea preferată şi apăsarea butonului de ’’Start’’.
Foarte eficient şi economic în privinţa consumului
VeroCafe Latte încălzeşte numai atunci când este necesar, iar comutatorul brevetat Auto-Off deconectează aparatul complet de la reţea după un timp presetat.
Temperatura constantă: sistemul SensoFlow
Prin intermediul sistemului SensoFlow, noile espressoare Bosch din gama VeroCafe prepară cafeaua într-un timp foarte scurt şi cu un consum redus de energie.
Pentru rezultate optime în permanenţă: CreamCleaner
Sistemul pentru lapte poate fi clătit rapid şi comod printr-o simplă apăsare de tastă – pentru o igienă optimă şi o spumă de lapte mereu perfectă.
Cea mai pură plăcere: SinglePortion Cleaning
Savoare perfectă şi prospețime în fiecare ceașcă – după fiecare proces de preparare, aparatul goleşte automat conductele de apa reziduală şi le curăţă.
Cafè Granita cu desert rafinat de trufe
Reţeta Bosch reprezintă o versiune rafinată a reţetei clasice de ,,Granita di Caffe”, iar împreună cu trufele, oferă un moment de neuitat.
Ingrediente pentru Cafè Granita:
– 2 portocale
– 100 ml smântână dulce pentru frişcă
– 8 ceşti espresso
– 3 linguri cu lichior de portocale
– 2-3 linguri de zahăr brun
– gheaţă
– nucşoară
Se iau două felii dintr-o portocală şi se taie pe jumătate. Apoi restul portocalelor se storc. Se bate smântâna pentru a obţine frişca. Sucul de portocale se amestecă cu cele 8 ceşti de espresso, lichiorul de portocale, zahărul brun şi o mână plină cu gheaţă timp de 20 de secunde în blender. La final se toarnă conţinutul în 4 pahare şi se decorează cu frişcă, nucşoară şi feliile de portocale tăiate. Se serveşte imediat împreună cu trufele.
Ingrediente pentru 30 de trufe:
– 250 g de ciocolată neagră de calitate
– 25 g de unt
– 80 ml smântână dulce
– 2 linguri de espresso (tare)
– 50 g de zahăr
– 3 linguri de oţet balsamic
– cacao pentru decor
Pentru a prepara trufele, se răzuieşte sau se taie fin ciocolata.
Se taie untul în cuburi şi se pune într-un bol de metal, apoi împreună
cu ciocolata se pune la bain-marie. Într-un alt vas se pun smântâna, cafeaua espresso şi zahărul şi se încălzesc până la fierbere, apoi se adaugă peste untul şi ciocolata de la bain-marie şi se amestecă până se omogenizează. Se acoperă amestecul pentru trufe şi se pune la frigider pentru două ore cel puţin. Cu o linguriţă scufundată în apă fierbinte sau cu un scoop pentru îngheţată se scoate din amestecul pentru trufe, se rostogoleşte prin cacao pudră şi se rotunjeşte cu mâinile. Se introduc trufele în frigider.