Pe lângă faptul că îți face o gaură în acoperiș, infiltrarea apei te poate pune foarte repede într-o situație financiară complicată. Pentru a evita acest lucru, este recomandat să verifici în mod regulat etanșeitatea acoperișului tău, indiferent dacă o faci singur sau un profesionist care îți poate recomanda un montaj tabla acoperis.
Care sunt cauzele infiltrării apei?
sursa foto
Poate fi prezentă în pereți, în pivnițe sau în subsoluri, aici ne vom concentra în special pe infiltrarea apei prin acoperiș. Acestea pot avea mai multe motive, în principal găsim următoarele:
- Un jgheab sau jgheaburi înfundate, determinând acumularea apei de ploaie
- O problemă de impermeabilizare a acoperișului tău, creând o acumulare de umiditate și nelasând ploaia să se scurgă corespunzător
- Un acoperiș vechi
- Acumularea de zăpadă sau frunze umede pe acoperiș
- O legătură defectuoasă între coș și acoperiș
Și multe altele…
În primul rând, pentru a afla de unde provine scurgerea, trebuie să te bazezi pe indiciile lăsate de casa ta. De exemplu, este posibil să observi vezicule sau pete care apar pe pereți și tavan. Mirosul poate fi, de asemenea, un semn important de deteriorare a apei, dacă simți un miros de umezeală într-o anumită cameră sau în casa ta în general, atunci va trebui să-ți verifici acoperișul.
Dacă ai acces la pod, poți vedea direct dacă grinzile sau izolația sunt înmuiate în apă. Dacă este cazul, este necesară o intervenție pentru ca izolația ta nu își mai face treaba, iar grinzile tale pun în pericol stabilitatea casei tale.
De asemenea, verifică direct pe acoperiș dacă poți. Este posibil să observi frunze acumulate sau un jgheab deteriorat, de exemplu.
Ce consecințe poate avea o scurgere?
Orice deteriorare a apei necesită o acțiune promptă. Infiltrarea apei poate avea consecințe ireversibile pentru cadrul sau acoperișul tău. Ele pun în pericol integritatea casei tale, iar munca trebuie efectuată cât mai curând posibil.
Pe lângă riscurile grave pe acoperișul tău, apa poate crea și probleme în interiorul casei tale, de exemplu prin crearea de fisuri în pereții tăi, scurgeri de la coș, decojirea tapetului, vezicule pe vopsea sau tavan.
Cum să eviți infiltrarea apei?
Primul lucru de făcut pentru a evita orice infiltrare a apei este să efectuezi întreținerea regulată a acoperișului tău. Procedând astfel, poți scăpa de orice acumulare de frunze, zăpadă sau alte resturi, fie pe acoperișuri, fie în jgheaburi.
Pentru a fi sigur că totul merge bine, poți apela și la un profesionist care să vină să realizeze un diagnostic complet al acoperișului tău. Datorită acestui diagnostic, el poate decide atunci dacă sunt necesare sau nu reparatii acoperis.
Care este garanția pentru acoperiș?
Fie că vei construi un acoperiș nou, fie că îți renovezi actualul acoperiș, fii conștient de faptul că firma de reparații sau montaj acoperiș la care apelezi trebuie să îți ofere o garanție. Toate acestea sunt importante deoarece garanția acoperă o parte din daune. Cu toate acestea, funcționează doar când vine vorba de un defect de construcție. Dacă infiltrarea s-a produs în urma unei furtuni sau a unei lipse de întreținere din partea ta, atunci garanția nu va acoperi daunele.