Orchestrele si Corurile Radio va invita miercuri, 3 martie 2010, ora 19.00, la un concert mai putin obisnuit, in care solisti vor fi patru violonisti ce apartin unor familii cunoscute de muzicieni: Cristina Anghelescu si fiica sa Ioana Cristina Goicea, Ilarion Ionescu-Galati si fiul sau Florin Ionescu-Galati. Concertul va fi sustinut de Orchestra de Camera Radio dirijata de Ilarion Ionescu-Galati.
Programul concertului va cuprinde in prima parte lucrari de A. Vivaldi: Simfonia in sol major, Concertul in re major pentru vioara si orchestra, op. 3 nr. 9 L’Estro armonico, Concertul in la minor pentru doua viori si orchestra op. 3 nr. 8 L’Estro armonico si Concertul in si minor pentru patru viori si orchestra op. 3 nr. 10 L’Estro armonico.
In a doua parte a concertului vor fi interpretate lucrari de J. S. Bach: Concertul in mi major pentru vioara si orchestra BWV 1042 si Ciaccona – transcriptie pentru orchestra de coarde.
Bilete se pot procura prin Eventim, la Casa de bilete a Salii Radio, din magazinele Germanos, Vodafone, din librariile Carturesti, Humanitas si online pe www.eventim.ro.
Cristina Anghelescu este solista-concertista a Orchestrelor si Corurilor Radio si are o cariera impresionanta, sustinand concerte si recitaluri pe toate scenele din Romania si in cele mai importante centre muzicale si sali de concerte din lume, precum Das Schauspielhaus (Berlin), Tchaikovsky Hall (Moscova), Teatro Monumental si Auditorium (Madrid), Dresda, Paris, Praga, Bratislava, Caracas, Budapesta, Londra, in colaborare cu maestri cunoscuti ca Leif Segerstam, Jukka Pekka Saraste, Erich Bergel si cu toti dirijorii romani. Dintr-un amplu repertoriu ce cuprinde cele mai importante opus-uri din literatura violonistica, Cristina Anghelescu a inregistrat numeroase CD-uri cu concerte de Ceaikovski, Mozart, Mendelssohn-Bartholdy, Anotimpurile de Vivaldi si cele doua concerte de George Loyd cu renumita Philarmonia Orchestra din Londra.
Ioana Cristina Goicea este cea de-a treia generatie de violonisti din familia sa. Acum este eleva in clasa a XI-a a Liceului de muzica „Dinu Lipatti” Bucuresti la clasa de vioara a profesorului Radu Popescu. In paralel, din 2007 beneficiaza si de indrumarea celebrului profesor Stefan Gheorghiu. Incepand cu anul 2000 a obtinut premii la numeroase competitii nationale si internationale, iar primul concert cu orchestra l-a sustinut in compania orchestrei simfonice din Galati, in 2005. Acest debut a fost urmat de alte concerte in compania orchestrelor filarmonicilor din Iasi, Bacau, Craiova, precum si a orchestrelor simfonice din Brasov, Ploiesti, Botosani, Orchestra de Camera Radio Bucuresti. De asemenea, tanara violonista a concertat in Italia si China.
I. Ionescu-Galati si-a facut debutul ca solist alaturi de Orchestra Radio in 1953, cand a interpretat un concert de vioara si orchestra de Henry Wieniawski. Ulterior s-a indreptat catre dirijatul de orchestra si a devenit o personalitate marcanta a artei dirijorale romanesti. A dirijat orchestre de prestigiu ca Suisse Romande Geneva, Tokyo Symphony Orchestra, Miami Philharmonic Orchestra, Mexico Symphony Orchestra, Sankt Petersburg Symphony Orchestra si a colaborat cu solisti consacrati ca Ion Voicu, Radu Lupu, Valentin Gheorghiu, Dan Grigore, Dmitri Baskirov, Rudolf Kerer, Li Min Cian, Victor Tretiakov, Radu Aldulescu etc. Initiator al Festivalului International de Muzica de Camera ce s-a desfasurat anual, cu incepere din 1970 timp de 30 de editii consecutive, I. Ionescu-Galati a fost si directorul Concursului International de dirijat “Dinu Niculescu”.
Florin Ionescu-Galati a inceput studiul viorii la varsta de 4 ani sub indrumarea tatalui sau, cunoscutul violonist si dirijor I. Ionescu-Galati, si a debutat pe podiumul de concert alaturi de Orchestra Nationala Radio la varsta de 10 ani. Cariera sa internationala, inceputa in 1982, s-a derulat spectaculos in recitaluri si concerte alaturi de orchestrele simfonice de la Graz, Saarbrücken, Marsilia, München, Genova, Atena, Istanbul, Ankara, Izmir, Chisinau, numele sau figurand pe afisele unor sali de renume din Europa, SUA si Japonia, precum Gasteig si Herkule din München, Carnegie Hall din New York, Beethoven Halle-Bonn, Santory Hall-Tokyo, Megaron (Atena si Salonic). A realizat inregistrari de referinta pentru posturi de radio sau TV din Germania, Turcia, Franta Japonia, SUA.
{mosloadposition user9} {mosloadposition user10}