Când părul tău se îngrașă la scurt timp după spălare, te întrebi cum ar fi mai bine să procedezi: să-l speli mai des sau mai rar? Sau poate ar trebui să schimbi șamponul?
Tu știi de ce se îngrașă părul?
Sunt multe motive pentru care părul poate deveni gras, de la tipul de păr, la produsele de îngrijire sau modul de igienă. Uneori, acest lucru este influențat de temperatura atmosferică. Atunci când e foarte cald, scalpul tinde să secrete mai mult sebum și părul să se îngrașă mai repede. Aplicarea balsamului sau a măștii pe rădăcina părului va duce la îngrășarea părului.
Spălarea prea frecventă, frecarea scalpului cu unghiile sau folosirea unui șampon prea degresant pot avea același rezultat: păr gras. Oricare ar fi cauza, reechilibrarea scalpului pare să fie cheia pentru această problemă, iar specialiștii Wella Professionals au creat un ghid de îngrijire, cu ajutorul căruia putem menține părul curat și ușor de gestionat, fie că este gras, uscat, fin și fără volum.
1. Alege un șampon purificator pentru o curățare mai profundă
”Primul pas este să reevaluezi șamponul. Dacă formula lui este una bogată în uleiuri nutritive, ar fi timpul pentru a adăuga un șampon purificator o dată pe săptămână pentru a curăța scalpul și rădăcinile în profunzime”, spune Laurențiu Bostan, stilist Wella Professionals. Poți încerca șamponul purificator hidratant INVIGO Aqua Pure (mai ales dacă folosești spumă pentru volum, ceară sau geluri de stilizare), care elimină sebumul și alte produse acumulate pe scalp. Poți alterna acest șampon cu unul adaptat nevoilor părului tău, cum ar fi INVIGO Volume Boost pentru a amplifica volumul sau șamponul micelar NutriCurls pentru a menține buclele.
2. Aplică balsamul pe lungimea părului și pe vârfuri
Pentru a păstra părul hidratat, dar și cu un aspect plin de prospețime cât mai mult timp, aplică balsamul departe de rădăcini, doar pe lungimea părului și vârfuri, evitând să ajungă pe scalp și să-l îngrașe. Alege un balsam mai ușor cum ar fi Elements Renewing de la Wella Professionals, iar când vârfurile au nevoie de mai multă hidratare, folosește masca Elements Renewing. Sau poți folosi un balsam mult mai nutritiv, respectiv INVIGO Nutri-Enrich Deep Nourishing.
3. Controlează situația cu o mască pe bază de argilă
Pielea capului merită la fel de multă atenție ca cea a feței. De ce n-ar fi și ea răsfățată cu măști? Așa cum ar fi masca purificatoare pre-șamponare cu argilă de la Elements, care absoarbe excesul de sebum și reechilibrează scapul gras. Se folosește doar o dată pe săptămână, înainte de șamponare. E atât de simplu!
4. Spală-te mai rar
Dacă-ți speli părul în fiecare zi, sigur l-ai antrenat pentru îngrășare, pentru că la fiecare spălare, glandele sebacee sunt stimulate să producă mai multă grăsime. Spălări dese, păr mai gras! Glandele sebacee mai sunt stimulate și de temperaturi extreme, când e foarte cald sau foarte frig. E bine să rărești spălarea la 2-3 zile și să folosești apă caldă, nu fierbinte, iar mișcările de masaj pe scalp să fie blânde.
5. Folosește șamponul uscat
”Dacă scalpul are tendința să se îngrașe foarte repede, șamponul uscat va fi o soluție foarte bună pentru a distanța spălările”, explică Laurențiu Bostan, stilist Wella Professionals.. El absoarbe grăsimea de pe scalp și păr, dă volum și înlătură mirosurile neplăcute.
Un truc foarte bun este să-l aplicăm chiar pe părul curat pentru a putea absorbi sebumul pe măsură ce apare. Specialiștii Wella Professionals spun că este mai eficient folosit în acest fel, decât atunci când îl aplicăm pe părul deja gras. Tot ei ne recomandă șamponul uscat EIMI.
6. Produsele de styling sunt mai eficiente.
Renunță la cremele și uleiurile de îngrijire în favoarea unor produse mai ușoare, dar care fac aceeași treabă. EIMI Fresh Up este ideal pentru bucle bine definite, spuma EIMI Root Shoot pentru o coafură rezistentă, dar cu aspect natural, iar EIMI Ocean Spritz pentru o texturare sea-breezy. Iar dacă folosești aparate calde pentru coafură, nu trebuie să uiți de protecția termică, iar EIMI Thermal Image oferă o protecție până la 220 de grade.
7. Ține instrumentele de coafură curate
”Periile de păr și aparatele de coafură atrag praf, dar și sebumul de pe păr și particule ale produselor folosite și în timp devin o sursă de murdărie! Din acest motiv, este importantă igienizarea lor la 2-3 săptămâni chiar dacă sunt personale. Se curăță cu apă și săpun sau și mai bine cu puțin șampon pentru a le degresa perfect”, conchide specialistul Wella Professionals.