pentru activitati de explorare si productie in Romania in 2013
• Grupul MOL este pregătit să înceapă operațiunile de explorare în România
• Bugetul de investiții pentru 2013 este de 38 milioane USD
• Tehnologiile de măsurare de suprafață sunt cele mai moderne, cu impact minim asupra mediului și comunităților
Panfora Oil & Gas, companie a Grupului MOL dedicată activităților de Explorare și Producție de hidrocarburi în România, are un buget de investiții de 38 de milioane de dolari pentru acest an, urmând să înceapă primele operațiuni în perimetrul Ex-6 Curtici.
“Acordul de concesiune semnat cu Agenția Națională pentru Resurse Minerale (ANRM) a fost ratificat de către Guvernul României în luna decembrie a anului trecut, iar Panfora Oil & Gas este titularul acestui acord. Bugetul de investiții pentru 2013 a fost planificat la 38 de milioane de dolari, depinzând și de ratificarea celorlalte două perimetre pe care Grupul MOL le-a concesionat în Vestul României”, a declarat Gábor Zelei, managing director al Panfora Oil & Gas.
Toate operațiunile din perimetrul Curtici și programul de lucrări convenit cu ANRM se referă la resurse convenționale de hidrocarburi. În perimetrul Curtici nu există potențial pentru resurse neconvenționale, fapt certificat de datele ANRM.
Compania este pregătită să înceapă măsurătorile de suprafață pe 550 km2, utilizând cele mai moderne tehnologii, pentru a obține o hartă 3D a subsolului. Tehnologiile sunt de ultimă oră, cu un impact minim asupra mediului și comunităților, fiind deja folosite cu succes și în zonele urbane.
“Ne concentrăm pe resursele convenționale și vom folosi experiența extinsă a Grupului MOL în explorarea și producția de hidrocarburi din formațiuni de roci convenționale. Suntem implicați pe termen lung în viața comunităților unde ne desfășurăm operațiunile și vrem să sprijinim dezvoltarea acestora”, a adăugat Gábor Zelei.
Suprafața de explorat cuprinde în principal terenuri agricole aparținând unui număr de circa 20 de sate și comune. Durata planificată a lucrărilor este de aproximativ 100 de zile, respectiv câteva zile pentru fiecare teren pe care se vor face măsurători. Vor fi utilizate drumurile existente, acolo unde acestea sunt disponibile, astfel că suprafețele pe care se vor desfășura operațiuni reprezintă circa 3% din total, iar măsurătorile vor avea loc, pe cât posibil, după strângerea recoltelor.