Companiile de outsourcing vor angaja 1.000 de oameni în România anul acesta
OSF Global Services, furnizorul româno-canadian de servicii şi consultanţă în domeniul IT, a susţinut, în calitate de sponsor, concursul “Hard & Soft” organizat de Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor din cadrul Universităţii "Ştefan cel Mare" din Suceava.
Concursul internaţional studenţesc “Hard & Soft” – ajuns la cea de-a 16-a ediţie -, a reunit în acest an 8 echipe din România, 2 echipe din Ucraina, şi câte o echipă din Moldova, Rusia şi Serbia. Grupurilor formate din câte patru studenţi li s-a cerut să rezolve o temă-proiect care a fost stabilită, ca şi la ediţiile anterioare, de un juriu internaţional. Tema din acest an s-a numit “OneX – Realizarea unor experimente On-line accesibile profesorilor şi studenţilor“ şi le-a cerut participanţilor să dezvolte un sistem online în cadrul căruia studenţii universităţilor din toată lumea să poată efectua experimente fizice în timp real.
“Continuăm acest parteneriat cu Universitatea <Ştefan cel Mare> din Suceava pentru că aici am găsit deschidere din partea profesorilor să se apropie mai mult de ceea ce cere piaţa din punctul de vedere al pregătirii specialiştilor IT.
Companiile care oferă servicii de Business Proces Outsourcing (BPO) vor angaja în acest an aproximativ 1.000 de oameni, de aceea credem că este important ca România să aibă tineri foarte bine pregătiţi în acest domeniu”, a declarat Gerard Szatvanyi, Preşedinte şi CEO al OSF Global Services.
“Ca în fiecare an, organizarea acestui concurs, unic în ţară, a fost susţinută şi de o serie de sponsori, care consideră că investiţia în tânăra generaţie reprezintă un atuu al dezvoltării viitoare. Dintre aceşti sponsori, se poate remarca firma OSF Global Services, care, ca şi la ediţia precedentă a concursului, s-a implicat activ în această competiţie. Este un demers firesc al unei firme de profil, pentru care formarea specialiştilor din domeniu, susţinerea tinerilor pasionaţi şi încurajarea valorii reprezintă o prioritate“, a declarat Cristina Turcu, profesor la Universitatea "Ştefan cel Mare" din Suceava.
Juriul, format din profesori de la universităţi tehnice din Irlanda şi Franţa, a ales drept câştigători studenţi de la Universitatea Politehnică Timişoara (premiul I), Universitatea “Ștefan cel Mare“ Suceava (premiul al II-lea) şi University of Novi Sad, Serbia (premiul al III-lea).
{mosloadposition user10}