Rondelele din cereale se numara printre cele mai populare produse de tip cereale expandate. Sunt practice, gustoase si hranitoare. SanoVita va propune o gama larga de rondele, numai bune pentru un mic dejun sau pentru o gustare, fie ca sunteti acasa, la birou, la scoala sau la facultate. Va invitam sa descoperim impreuna rondelele de orez expandat.
Produsele pe baza de cereale sunt extrem de importante pentru o dieta echilibrata. Nutritionistii ne recomanda sa acordam cerealelor si produselor derivate, ca si legumelor si fructelor, cea mai mare pondere in alimentatie. De-a lungul timpului, cercetarile stiintifice au demonstrat ca orezul este un aliment aproape perfect, cu un echilibru ideal intre proteine, lipide si glucide, bogat in vitamine, minerale, fibre si enzime.
Orezul este cultivat de milenii bune in Asia. Astazi, este consumat in lumea intreaga, iar asiaticii detin recordul de longevitate. Intrat in Europa prin Grecia, odata cu armatele care il insotisera pe Alexandru cel Mare in expeditia sa din India, in anul 340 i. Hr., orezul s-a raspandit repede in tot sudul Europei si in Africa de Nord. In Statele Unite, orezul se pare ca a fost cultivat pentru prima data in anul 1685, in Carolina de Sud.
Astazi, mai bine de 90% din productia mondiala de orez este realizata in Asia, unde orezul reprezinta alimentul de baza, acoperind pana la 60% din dieta. Cele doua specii principale de orez cultivate sunt orezul asiatic si orezul african. In Japonia, este celebru laptele de orez, asa-numitul amasake, o bautura fermentata, obtinuta din orez, considerata excelenta pentru sanatate.
Orezul, mai ales cel cu bob nedecorticat, contine o mare varietate de antioxidanti, care combat actiunea nociva a radicalilor liberi. De asemenea, orezul este bogat in lecitine, un tip de proteine intalnit frecvent in alimentele de origine vegetala, si despre care studiile recente afirma ca au capacitatea de a inhiba dezvoltarea celulelor canceroase.
Orezul este o sursa excelenta de mangan (oligoelement care faciliteaza actiunea mai multor enzime ce participa la procesele metabolice), seleniu, fosfor, magneziu, zinc si fier, dar si de gama de vitamine B (B1, B3, B5 si B6).
Orezul combate deshidratarea: se pare ca amidonul continut in orezul alb ar avea capacitatea de a reduce pierderile de apa din organism. Orezul alb este foarte bine tolerat de sistemul digestiv. Consumul de orez poate contribui la reducerea colesterolului, a tensiunii arteriale si a coagularii sangelui, si poate diminua riscul de diabet si de boli cardiovasculare.
Acestea sunt doar cateva dintre motivele pentru care orezul poate fi considerat un aliment-cheie pentru o dieta sanatoasa. Daca pana acum ati consumat orezul sub forma de pilaf sau cu lapte, de ce sa nu incercati si rondelele cu orez de la SanoVita? Calitatea este garantata!