Tonurile catifelate ale serenadei simfonice reînvie pe scena Sălii Radio, miercuri, 13 aprilie 2011, ora 19.00. Orchestra de Cameră Radio condusă de Cristian Brâncuşi vă propune Serenada în mi major, op. 22 de Antonin Dvorak si Variaţiuni pe o temă de Mozart din Don Giovanni de Franz Ignaz Danzi, Nu în ultimul rând, o propunere interesantă este Concertul pentru flaut, violoncel şi orchestră compus de Iulia Cibişescu-Duran, prezentat de doi solişti de excepţie, Constanţa Cazacu – flaut şi Marin Cazacu – violoncel.
Maestrul Cristian Brâncuşi este, din 1990, dirijor şi membru fondator al Orchestrei de Cameră Radio. Interesat în promovarea tinerilor artişti, Cristian Brâncuşi le-a oferit adesea şansa de a fi solişti în concertele sale, după cum a dirijat şi numeroase concerte alături de nume consacrate ale artei interpretative, din ţară şi străinătate. Muzician complex este membru al Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România, al Societăţii Internaţionale de Muzică Contemporană şi al Societăţii Interpreţilor, Coregrafilor şi Criticilor Muzicali din România. Un moment de succes al carierei sale îl reprezintă concertele susţinute cu Orchestra de Cameră Radio în turneele din Coreea de Sud (2003, 2005) excelent primite de un public entuziast şi numeros, ca urmare, artistul a fost invitat să dirijeze Orchestra Filarmonicii din Jeonju.
Membră a Orchestrei de Cameră Radio începând cu anul 1990, Constanţa Cazacu este solist instrumentist, şef partidă flaut. Hotărâtă să îşi facă din muzică o profesie, a studiat la Liceul de muzică „Dinu Lipatti” la clasa profesorului Virgil Opriţoiu şi apoi la Academia de muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, unde s-a dezvoltat sub atenta îndrumare a cunoscutului flautist Gavril Costea. Ca membră a Orchestrei de Cameră Radio a concertat cu succes atât în ţară cât şi în străinătate – Italia, Germania, Spania, Grecia, Japonia, Coreea de Sud, Franţa, Cipru, Turcia etc. Din 1990, Constanţa Cazacu face parte şi din Orchestra Internazionale d’Italia.
Marin Cazacu este o personalitate complexă care îmbină în mod fericit capacităţile interpretative cu cele de manager artistic plin de imaginaţie şi eficienţă. Este solist concertist al Filarmonicii „George Enescu” din Bucureşti (din 1983), profesor universitar doctor la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti, director artistic al Festivalului Internaţional "Enescu şi muzica lumii", ce se desfăşoară anual la Sinaia, Braşov, Buşteni, Predeal şi Câmpina, festival pe care l-a creat chiar el în 1999, director al "Orchestrei Naţionale de Tineret", pe care a înfiinţat-o în anul 2008, fondatorul cvartetului "Cellisssimo" şi al ansamblului "Violoncellissimo". Pentru activitatea sa a fost răsplătit în România cu Premiul Criticilor şi Muzicologilor (1980 şi 2004), Premiul „Performanţa în solistică” (2001) şi „Proiectul anului” (2008) acordate de revista „Actualitatea Muzicala”, Premiul aniversar al postului Radio România Muzical (2001), Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Cavaler (2004).
Biletele se găsesc la Casa de Bilete a Sălii Radio (Str. Gral Berthelot nr. 60 – 64) şi prin reţeaua Eventim, magazinele Germanos, Vodafone, librăriile Cărtureşti, Humanitas şi online pe www.eventim.ro.