Caravana Guerilla Verde a prezentat la Tulcea evenimentul Oraşele Viitorului, ocazie cu care atât cei 300 de elevi participanți, cât și publicul larg, au avut ocazia să afle cum arată un oraș al viitorului – smart city și de ce este importantă grija față de mediu.
Evenimentul de la Tulcea marchează aniversarea a 45 de ani de la înființarea Alum Tulcea, care organizează în această lună o serie de acțiuni de conștientizare a grijei față de mediu prin campania ”Un mediu curat – o viaţă sănătoasă pentru generaţiile viitoare”.
Piesa de teatru „HOPE”, o piesă despre importanţa reciclării pentru un mediu curat, a fost prezentată pe scena Centrului Cultural Jean Bart Tulcea de elevii de la Colegiul Naţional de Arte Dinu Lipatti, sub coordonarea actriţei Monica Davidescu.
Caravana Guerilla Verde a fost şi în acest an eveniment partener Green Week – cel mai mare eveniment european dedicat mediului.
Caravana Guerilla Verde a închis ediția dedicată Orașelor Viitorului, derulată în perioada martie – iunie 2018, cu un eveniment special desfăşurat la Tulcea în prezenţa a 300 elevi şi profesori, la Centrul Cultural Jean Bart. Evenimentul de la Tulcea marchează aniversarea a 45 de ani de la înființarea Alum Tulcea care organizează în această lună o serie de acțiuni de conștientizare a grijei față de mediu prin campania ”Un mediu curat – o viaţă sănătoasă pentru generaţiile viitoare”.
„Cu peste 45 de ani de experiență, producătorul nostru de alumină Alum reprezintă un reper pentru economia județului Tulcea, fiind unul din cei mai importanți angajatori la nivel local”, a declarat Gheorghe Dobra, CEO ALUM. „Alum este singurul producător de alumină calcinată din România, iar unitatea sa de producție a fost modernizată temeinic în anul 2007 în scopul creșterii eficienței și performanței competitive globale. 10 milioane de dolari au fost investiți în 2007 în acest proces de modernizare complexă, urmat constant de alte investiții care vizează creșterea sustenabilității de mediu”, a adăugat Gheorghe Dobra.
În programul evenimentului organizatorii au inclus atât discuţii despre ce înseamnă un oraş inteligent şi sustenabil, cât şi o reprezentaţie a piesei de teatru HOPE, scrisă şi jucată de tineri pentru tineri. Piesa de teatru HOPE a fost scrisă de şapte elevi de la Colegiul Naţional de Arte Dinu Lipatti din Bucureşti, şi interpretată sub coordonarea actriţei Monica Davidescu. Mesajul transmis prin piesa de teatru a fost în aceeaşi direcţie cu tema evenimentului oganizat la Tulcea, acela că prin reciclare putem contribui la păstrarea unui mediu curat şi implicit la o viaţă sănătoasă, aspecte esenţiale într-un oraş inteligent.
Activităţi similare au avut loc în perioada martie – iunie 2018 şi în alte oraşe incluse în traseul caravanei Guerilla Verde – Bucureşti, Iaşi, Cluj-Napoca, Braşov, oraşe care, alături de Tulcea, fac parte din lista celor care au în desfăşurare proiecte de tip Smart City.
Caravana Guerilla Verde a fost şi în acest an aliniată altor evenimente de mediu organizate la nivelul Uniunii Europene, din 2015 fiind partener Green Week, cel mai mare eveniment european dedicat mediului, organizat la iniţiativa Comisiei Europene. Tema ediţiei Green Week din acest an a fost „Green Cities for a Greener Future” (www.eugreenweek.eu), în cadrul căreia au fost explora modalitățile prin care UE ajută orașele să devină locuri mai bune de a trăi și de a lucra.
Caravana educaţională Guerilla Verde este un concept Media Image Factory, organizat împreună Asociaţia Alucro și alți parteneri. Mai multe detalii despre Guerilla Verde sunt disponibile pe www.guerillaverde.ro şi pe www.facebook.com/GuerillaVerde.
Cu sprijinul: Vimetco Alum, Consiliul Judeţean Tulcea, Centrul Cultural Jean Bart, Rompack Management, Every Can Counts România, Asociaţia Alucro.
Parteneri media: Stiinta&Tehnica, Zile şi Nopţi, Şapte Seri, Infomediu Europa, Cinemagia, Cinefan, Revista Biz, Revista Bulevard, Gratuitor, Roportal, LumeaInTrend.ro, In Oras.ro, Stiri.ONG, StopCO2.