Synevo România, liderul pieței locale de servicii de diagnostic de laborator, derulează în Oradea o campanie gratuită de conștientizare a riscurilor dezvoltării unor boli care pot fi prevenite prin modificarea stilului de viață. Astfel, orădenii beneficiază în centrul de recoltare din Bulevardul Decebal, pe tot parcursul lunii februarie, de evaluarea gratuită a nivelului de grăsimi din sânge, a tensiunii arteriale și indicelui de masă corporală. Aceste date oferă o imagine clară asupra riscurilor dezvoltării unor boli cardiovasculare sau metabolice, precum diabetul.
Campania „Monitorizează-ți starea generală de sănătate” constă în oferirea gratuită a testelor Profil lipidic și Glucoză serică, cu ajutorul cărora pot fi depistate afecțiuni cardiovasculare, diabetul sau prezența unor dislipidemii. Alături de monitorizarea tensiunii arteriale aceste teste oferă informații importante despre starea generală de sănătate a unei persoane. Campania se derulează exclusiv în centrul de recoltare din Oradea, B-dul. Decebal, nr. 22, bl. c104/b și se încheie la finalul lunii februarie.
Campania poate fi accesată de orice persoană, cu sau fără prescripție medicală. La finalul campaniei va fi elaborat un studiu statistic privind screening-ul distribuției dislipidemiilor și formelor de diabet zaharat, cu evaluarea factorilor de risc declarativi și corelarea cu indicatori precum tensiunea arterială și indicele de masă corporală.
„Prevenția Diabetului Zaharat de Tip 2 și a așa-ziselor Boli ale Civilizației este foarte importantă, în special în contextul modificării stilului de viață și obiceiurilor alimentare, pentru mare parte din populație, cu efect direct asupra sănătății. Synevo dorește să contribuie la creionarea unei imagini corecte asupra fenomenului în Oradea, prin derularea acestei campanii, astfel încât orădenii să poată preveni aceste afecțiuni”, a declarat Dr. Antoanela Curici, directorul medical Synevo România.
Synevo România s-a implicat constant de-a lungul timpului în acțiuni de prevenție atât a diabetului zaharat, cât și a bolilor cardiovasculare prin susținerea Organizațiilor Non-Profit care au desfășurat programe dedicate de screening.
Un studiu realizat de agenția de cercetare Ipsos în iulie 2021 arată că un sfert dintre români (23%) nu și-au făcut deloc analize de sânge, 29% nu au apelat la investigații de monitorizare sau prevenție, iar aproape jumătate dintre românii din mediul urban au mers mai puțin sau deloc la medicul de familie (43%) sau la medicul specialist (50%).