Opt tineri care provin din medii defavorizate au beneficiat de primul proiect de burse pentru învățarea unei meserii în domeniul tehnologiilor de ultimă generație prin programul „O meserie pentru viitor”, desfășurat de Samsung Electronics România și Fundația Principesa Margareta a României.
Tinerii au învățat meseria de tehnician service de aparate electrocasnice, aparatură radio și TV pe o durată de șapte luni în care au făcut practică la Samsung Service Plaza, iar determinarea și perseverența i-au ajutat să obțină un loc de muncă în cadrul service-ului.
Programul s-a adresat tinerilor cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani, care provin din familii cu venituri modeste sau centre de plasament și nu au avut oportunitatea de a-și continua studiile. Cursurile s-au ținut la sediile Samsung Service Plaza și UCECOM, cu sprijinul ESD (Electronics Suport Division), pe o perioadă de șapte luni.
„Acest program face parte din misiunea mai largă Samsung, de a sprijini tinerii să fie mai bine pregătiți pe o piață a muncii din ce în ce mai competitivă. Ne bucurăm să anunțăm că prima sesiune a programului «O meserie pentru viitor», dezvoltat în parteneriat cu Fundației Principesa Margareta a României,s-a încheiat cu succes, iar cei opt tineri au acum o meserie”, a declarat Sabina Știrb, Public Affairs and Corporate Citizenship Manager, Samsung Electronics România.
„În urmă cu câteva luni, 8 tineri aveau nevoie de o șansă pentru a-și construi un viitor frumos ți au găsit-o în cadrul proiectului creat împreună cu Samsung Eectronics și ESD-ROM. Au avut ocazia să învețe de la profesioniști, iar șansa de a-și transforma pasiunea pentru tehnologie într-o meserie este, cred, cel mai mare câștig”, a declarat Mugurel Mărgărit Enescu, director executiv Fundația Principesa Margareta a României.
Tinerii înscriși care s-au calificat în acest program au urmat cursuri de calificare timp de o lună la sediul UCECOM, unde au învățat partea teoretică necesară pentru a deveni tehnician service. După absolvirea părții teoretice, aceștia au făcut practică timp de șase luni la sediul Samsung Service Plaza, unde au învățat de la specialiști cum să repare electronice, electrocasnice și telefoane mobile.
„Este o nevoie reală pe piață de oameni care să aibă calificarea necesară, dar și pasiunea pentru acest domeniu. Candidatul ideal trebuie să aibă dorința și deschiderea de a învăța cât mai mult și să fie, mai ales, pasionat de tehnologie. Sunt convins că alături de acești tineri vom avea rezultate deosebite,” a afirmat Ionuț Gherghe, Customer Service Manager, Samsung Electronics România.
„Ne-am bucurat să împărtășim acestor tineri pasionați din experiența noastră de peste 15 ani în domeniu. În ultimii 2 ani, am adăugat echipelor noastre tineri competenți și ambițioși în urma programelor educaționale desfășurate de Samsung Electronics România. La aceste cursuri, tinerii au ocazia de a acumula informații importante pentru parcursul lor profesional,” a afirmat Cirprian Bundă, General Manager, ESD ROM.
Prin programele sale de educație, Samsung Electronics România a ajuns până acum la peste 25.000 de tineri și peste 200 de profesori. Caravana Trends of Tomorrow a fost prezentă în cele mai importante licee din țară, cu scopul de a inspira, educa și familiariza liceenii cu abilitățile digitale și tendințele pe piața muncii. Totodată, prin programele dedicate Smart Classroom și Tech Institute, peste 2.000 de tineri studiază ca beneficiari constanți în ecosisteme digitale.