pe sticlele de vin Recaş
Vinul produs de către compania Cramele Recaş şi comercializat sub brand-ul “Arte Forma”, în statul Georgia, Atlanta, prezintă cadre din creaţiile lui Gustav Klimt, unul dintre reprezentanţii curentului Art Nouveau din secolul XIX.
Compania Cramele Recaş este prezentă în statul Georgia, Atlanta cu vinurile din gama Reserva -Cabernet Sauvignon 2002, Merlot 2002 şi Pinot Grigio 2004, comercializate sub brandul “Arte Forma”.
Fiecare etichetă este personalizată în funcţie de soiul de vin Recaş comercializat sub brand-ul „Arte Forma” şi prezintă câte un tablou pictat de către Gustav Klimt.
“După cum se ştie, vinul şi arta s–au îmbinat dintotdeauna într-o armonie perfectă: vinul gravitează în jurul artei şi pretutindeni regăsim studii referitoare la “Arta vinificaţiei”, “Arta degustării vinului” sau “Arta păstrării vinului la învechit”. Vinul în sine este o artă. De aici provine şi ideea brandului “Arte Forma”, conceput pe baza tablourilor vestitului pictor aparţinând curentului Art Nouveau, Gustav Klimt”, a declarat Doamna Elvira Cox, Director Export Cramele Recaş.
Succesul vinurilor de Recaş, precum şi rezultatele obţinute la numeroase concursuri desfăşurate în statul Georgia, au fost apreciate de către presa din zonă, publicaţiile Wine South şi The Wine Report din Atlanta, publicând diverse materiale despre Recaş.
Dintre premiile obţinute de către Cramele Recaş în Atlanta amintim medaliile de bronz acordate vinurilor Recaş Pinot Grigio 2003 şi Recaş Merlot 2002 – brand “Arte Forma”, în cadrul concursului “Atlanta International Wine Summit”.
“Suntem mândri de faptul că putem concura cu vinuri deosebite din întreaga lume, de foarte bună calitate şi cu prezentare ireproşabilă. Unele dintre vinurile DOC Recaş se situează din punct de vedere calitativ pe acelaşi plan cu vinurile produse în Noua Zeelandă”, a declarat Doamna Elvira Cox, Director Export Cramele Recaş.
Despre Gustav Klimt
Pictorul Gustav Klimt, de origine austriacă a trăit în perioada 1862 -1918, fiind fondatorul şcolii de pictură. Arta pictorului îmbină într-o sinteză stranie şi elegantă simbolismul cu Art Nouveau. Denumit precedesorul exponentul curentului artistic Art Nouveau, Klimt şi-a început activitatea în 1883 ca un artist decorator în colaborare cu fratele său Franz Matsoh. În perioada 1886 – 1892 Klimt a executat decoraţii murale pentru Muzeele Burgtheater şi Kunsthistorisches din Viena.
Una dintre operele sale prezente pe sticlele de vin produse de către compania Cramele Recaş, The Kiss, realizat în perioada 1907- 1908 celebrează atracţia dintre sexe, prezentând fascinanta poveste a pierderii de sine pe care o trăiesc toţi cei îndrăgostiţii.
Despre Cramele Recaş
CRAMELE RECAŞ dispune de unul dintre cele mai moderne complexe de vinificaţie din ţară, dotat cu utilaje de ultimă generaţie şi cu un spaţiu de producţie şi depozitare de circa 10 milioane de litri de vin. Datorită deosebitelor condiţii climaterice din regiune şi nivelului tehnologic ridicat, Cramele Recaş este cel mai mare exportator de vin îmbuteliat din ţară şi se numără printre primii trei exportatori de vin îmbuteliat şi vin vrac din România, acest fapt fiind o încununare a unei tradiţii atestate documentar de peste 600 de ani.
{mosloadposition user10}