Considerată de mulți drept una dintre cele mai importante cărți din domeniul psihologiei, Omul modern în căutarea sufletului este o introducere cuprinzătoare în opera lui Carl Gustav Jung. Lucrarea de față acoperă o gamă largă de subiecte, precum psihologia, gnosticismul, teosofia, filosofia orientală și spiritualitatea, în general. Prima parte a cărții tratează analiza viselor în aplicarea sa practică, problemele și scopurile psihoterapiei moderne, precum și teoria jungiană a tipurilor psihologice.
Secțiunea de mijloc abordează convingerile lui Jung despre etapele vieții și despre omul arhaic. De asemenea, el pune în contrast propriile teorii cu cele ale lui Sigmund Freud. Spre finalul cărții Jung discută despre psihologie și literatură și dedică un capitol postulatelor de bază ale psihologiei analitice.
Ultimele două capitole sunt destinate problemei spirituale a omului modern după Primul Război Mondial. El o compară cu înflorirea gnosticismului în secolul al II-lea și investighează modul în care psihoterapeuții sunt precum clerul.
Carl Gustav Jung (1875-1961), psihiatru elvețian, este fondatorul psihologiei analitice și iniţiatorul conceptelor de inconştient colectiv, complex, anima, animus, umbră, introvert, extravert, imaginație activă etc. Operele complete i-au fost traduse integral la Editura Trei, unde au mai apărut și insolita Carte Roșie, Analiza viselor, Corespondența Freud-Jung și Viziuni (I-II).
Omul modern în căutarea sufletului
C.G. Jung
Nr. de pagini: 274
Preț: 49 ron
Traducere din limba germană de Daniela Ștefănescu, Viorica Nișcov, Gabriela Danțiș, Adela Motoc și Christiana Ștefănescu
Colecția MISTERELE INCONȘTIENTULUI COLECTIV