Laurent Gounelle
Editura Trei
Julian este un profesor de școală generală care a mers într-o vacanță în Bali. Spre finalul acesteia dorește să ajungă la un vindecător local, chiar dacă el nu se simte bolnav. Samtyang, înțeleptul, era căutat deopotrivă de localnici și de străini, iar Julian este mai degrabă curios cu privire la el.
În cadrul primei vizite, Julian descoperă că nu e bolnav, însă este nefericit. Așa că trebuie să mai urmeze câteva întâlniri.
Samtyang îl ajută pe Julian să descopere ce blocaje personale are, credințe limitative care îl împiedică să își atingă potențialul, să facă ceea ce îi place și, în final, să fie fericit.
De altfel, discuțiile dintre Julian și Samtyang sunt precum ședințele dintre un client și un life coach, iar fiecare aspect adus în discuție de maestru este, de fapt, un element de luat în calcul de către toți cititorii.
Omul care voia să fie fericit devine astfel prilej pentru autor de a scrie un roman în care accentul cade pe dezvoltarea personală a fiecăruia dintre noi, pe atingerea potențialului și pe a ajunge la o stare dorită de oricine: starea de fericire.
Fricile și credințele false pe care le are Julian sunt, de fapt, frici și credințe false comune multor persoane. Sunt, de asemenea, adesea inconștiente, astfel încât nici nu ne dăm seama că ele stau în calea atingerii potențialului nostru.
Laurent Gounelle reușește să ofere informații utile și să îi ajute, indirect, pe toți cei care doresc să fie fericiți să descopere ce îi împiedică și ce ar putea schimba astfel încât să ajungă să se considere oameni fericiți în fiecare zi.
Omul care voia să fie fericit se citește ușor, rapid, însă este posibil să doriți să revedeți anumite pasaje, să vă puneți în locul lui Julian și să răspundeți și voi întrebărilor lui Samtyang.
Atenție: s-ar putea să descoperiți că Samtyang vă cunoaște mai bine decât vă cunoașteți voi înșivă!