Incontinența urinară este o afecțiune comună, în special în rândul femeilor. În întreaga lume, cifrele vorbesc de la sine: 1 femeie din 2 va fi afectată de scurgeri urinare în timpul vieții și 68% dintre femei nu vor vorbi cu medicul despre această problemă de sănătate. Probabil pentru că simt o anumită jenă în a discuta despre acest lucru.
Cu toate acestea, scurgerile urinare afectează atât femeile, cât și bărbații, atât fete tinere, cât și persoane în vârstă.
Când apare incontinența urinară?
Această afecțiune atât de des întâlnită apare atunci când există o scurgere involuntară de urină prin căile normale de excreție. Cauzele pot varia, dar ele sunt adesea legate de factori precum sarcina și îmbătrânirea. Desigur, există factori de risc care slăbesc perineul, cum ar fi obezitatea, nașterea, menopauza și sporturile de impact.
Este timpul să renunțăm la acest tabu: să vorbim despre incontinență și să vedem care sunt soluțiile potrivite pentru tine!
Tipuri de incontinență urinară
Incontinența urinară de stres: este o scurgere involuntară de urină care nu este precedată de nevoia de a urina și care apare chiar în timpul efortului minim: tuse, sărituri, alergare, râs, strănut, ridicare sau orice activitate care crește presiunea abdominală.
Incontinența urinară de urgență: scurgerile urinare sunt precedate de o nevoie urgentă și incontrolabilă de a urina, numită și vezică hiperactivă.
Incontinența mixtă combina cele doua tipuri anterioare de simptome.
Incontinenta de „prea plin” – acele scurgeri necontrolate de urină, atunci când vezica este prea plina. Poate fi descrisă ca un obstacol în calea golirii vezicii urinare, persoana întâmpinând dificultăți la urinat, iar vezica urinară nu se poate goli complet.
Incontinența funcțională: acest tip de incontinență este cel mai adesea legată de vârsta înaintată și de pierderea tonusului mușchilor perineului și relaxarea sfincterului, toate combinate cu o dificultate de mobilitate întâlnită adesea la vârstnici pentru a ajunge la toaletă.
Ce tratamente există pentru incontinența urinară?
Tratamente medicamentoase
În funcție de tipurile de incontinență, pot fi recomandate anumite medicamente. Unele dintre acestea reduc contracțiile vezicii urinare (antispastice) și, prin urmare, sunt oferite în principal în incontinența de tip „urgență”. În perioada menopauzei, tratamentul local cu estrogen poate ajuta la reducerea simptomelor. De asemenea, terapia hormonala poate îmbunătăți semnificativ incontinența de stres, dar este necesară discuția cu medicul specialist.
Tratamente naturale
În cele din urmă, pot fi oferite mai multe medicamente „naturale”, cum ar fi cele din zona homeopatiei. În medicina naturistă, plantele pot fi indicate pentru prevenirea infecțiilor recurente ale tractului urinar și pentru cele ale vezicii hiperactive.
Tratamentul chirurgical al incontinenței
În unele situații, pe lângă tratamentele medicamentoase și cele naturale, tratamentul chirurgical poate avea mai multe indicații în caz de incontinență la bărbați sau femei: îndepărtarea unui obstacol în tractul urinar, restabilirea poziționării diferitelor organe, intervenția asupra uretrei sau a vezicii urinare etc.
Emsella – un tratament revoluționar pentru incontinență: previne și tratează
Din fericire, există un tratament inovator numit scaunul BTL Emsella care oferă beneficii semnificative pentru persoanele ce suferă de incontinență urinară ușoară sau moderată. Cum acționează? Acest dispozitiv medical eficient și neinvaziv utilizează impulsuri electromagnetice focalizate pentru a realiza contracții supramaximale ale mușchilor pelvieni, îmbunătățind controlul neuromuscular și tonusul muscular al zonei pelvine. Este o alternativă validă la soluțiile tradiționale și poate fi utilizată atât de femeile de peste 40 de ani, cât și de cele aflate în faza postpartum sau ca metodă preventivă.
Cui se adresează fotoliul Emsella?
Emsella este o opțiune confortabilă pentru bărbații și femeile de orice vârstă, în special pentru persoanele care sunt afectate de nivelurile 0 și 1 de incontinență urinară de stres și care doresc o soluție neinvazivă pentru incontinența urinară. De altfel, scopul tratamentelor Emsella este de a ajuta bărbații și femeile să își recapete viața de dinainte. Emsella este primul dispozitiv de acest gen și este autorizat de FDA pentru a trata atât bărbații, cât și femeile pentru incontinență urinară. O sesiune Emsella este echivalentul a 12.000 Kegels.
Cum funcționează Emsella?
În tratamentul cu scaunul Emsella se utilizează tehnologia electromagnetică focalizată de înaltă intensitate pentru a stimula mușchii adânci ai zonei pelvine și a restabili controlul neuromuscular. Doar o singură sesiune Emsella induce mii de contracții musculare supramaximale ale zonei pelvine. Acestea sunt extrem de importante în „reeducarea” musculară a pacienților cu incontinență. Toate acestea se fac fără niciun efort din partea pacienților.
Rezultatul?
Așa cum arată cercetările științifice, 95% dintre pacienții tratați au raportat o îmbunătățire semnificativa a calității vieții. Mai mult decât atât, majoritatea pacienților văd îmbunătățiri după doar 2-3 ședințe, programate de două ori pe săptămână.
Pentru a avea rezultate maxime însă, este necesar efectuarea tratamentului complet recomandat de medic, care poate cuprinde între 6 și 10 ședințe.
Acest tratament funcționează cel mai bine pentru incontinență urinară de gradele 0-1, dar există rezultate spectaculoase raportate și în cazul pacientelor cu incontinență severă, zilnică.
Tratamentul este de 28 de minute pe ședință / pe aparat. În plus, finalizarea unei serii complete de tratament este necesară pentru a maximiza eficacitatea tratamentului. Este posibil să fie nevoie de tratamente suplimentare, în funcție de gravitatea stării.
Ce alte afecțiuni pot fi tratate cu metoda Emsella?
O serie de studii clinice arată că tratamentul EMSALLA este recomandat dacă sunt întâlnite următoarele simptome:
- Incontinență urinară;
- Prolaps genital (cistocel, rectocel, coborârea uterului în vagin până la nivelul inelului himenal);
- Disconfort în timpul contactului sexual – senzații neplăcute, durere vaginală sau lipsa plăcerii;
- Preventiv, după nașteri (naturale sau cezariene), pentru tonifierea musculaturii pelvine (prevenirea apariției în timp a prolapsului genital sau a pierderilor involuntare de urină);
- Laxitate vaginală (senzația de „lărgire” vaginală ce apare odată cu înaintarea în vârstă sau după nașteri) ce poate determina afectarea relației intime, senzațiile și calitatea contactului sexual;
- Dureri pelvine cronice;
- Imperiozitate micțională – nevoia urgentă de a urina;
- Polakiurie – urinare prea frecventă;
- Senzația de golire vezicală incompletă după micțiune;
- Cistite repetate ca urmare a unei modificări a planșeului pelvin.
Unde poți beneficia de tratamentul cu scaunul Emsalla?
La Hotel Palace Băile Govora nu doar că vei găsi destinația perfectă pentru vacanță într-o locație de 4 stele, dar tot aici vei găsi un centru medical propriu și cele mai bune tratamente.
În plus, avem și o ofertă pentru tine: dacă alegi un sejur balneo de 12 zile la Hotel Palace Băile Govora , beneficiezi de un weekend gratuit pentru opțiunea ECO.
Rezervă până pe 15 iulie un sejur în luna iulie și profită de oferta estivală pentru pachetul Eco Elixir: 10 nopți de cazare și demipensiune cu 4 proceduri/zi/persoană și acces gratuit la zona spa și piscinele interior&exterior + 2 nopți cazare GRATIS, însemnând weekendul de legătură dintre cele 2 săptămâni de tratament balnear. Cazare cu mic dejun pentru sâmbătă și duminică.
Preț: 4590 lei / persoană adultă/ sejur – loc în cameră dublă.
www.palacegovora.ro