Este incontestabil: costumul intruchipeaza seriozitate, respect si constientizare de sine prin stil. Si fara sa-l observam in mod constient, respectam cumva un barbat in costum mai mult decat ar fi cazul in orice alta tinuta. Poate ca acest lucru se datoreaza faptului ca astfel de barbati par sa fie mai siguri de sine. Nu este de mirare ca bancherii si avocatii seriosi poarta costume barbati chiar in mijlocul verii, cu temperaturi de 35 de grade. Desigur, costumul barbatesc este, de asemenea, un semn de adaptabilitate si conservatorism si este o parte esentiala a unei lumi care este condusa in principal de barbati. Exista magazine specializate precum expresiv.eu, care pretuiesc costumul barbatesc si stiu cat de important este acest element vestimentar pentru un domn. Costumele de la expresiv.eu urmeaza calea clasica a elegantei si perfectiunii, pe care marii creatori de vesminte barbatesti au promovat-o inca de la inceputuri. Dar de unde vine costumul barbatesc de fapt?
Costumul este eticheta mentinuta constant inca din secolul al XVII-lea, facand costumul cel mai atemporal articol vestimentar. Chiar si in ultimele sute de ani, costumul s-a schimbat doar in ceea ce priveste detaliile, dar niciodata in modul valabil pentru tendintele actuale in materie de moda. Poate ca acest lucru se intampla si pentru ca nu mai poti recunoaste diferentele culturale, etnice sau religioase ale unui om, daca poarta un costum. Dar cum se poate ca acest tip de imbracaminte sa fi supravietuit si, cu siguranta, sa ramana una dintre cele mai importante haine din garderoba barbatilor?
Secolul al XVII-lea s-a caracterizat prin tot felul de exagerari, chiar si in ceea ce priveste moda. Unul dintre motivele principale a fost faptul ca nobilimea voia sa-si prezinte corect averea si tot luxul pe care il detinea. Ganditi-va la toate corsetele elaborate, broderiile complexe, splendoarea infinita a culorii si bijuteriile somptuoase. “A arata” a fost esenta acelor vremuri.
Cu toate acestea, acest lucru a fost diferit pentru Charles II, regele Angliei, care a pus capat acestei situatii. Inspirat de regele Ludovic al XIV-lea, el a declarat in 1666 ca curtea regala va interzice bijuteriile spectaculoase si luxul exagerat. In schimb, ar trebui sa fie vorba despre o simplitate eleganta, despre tesaturi frumoase cu decupaje potrivite. Asa au aparut primele costume simple. Mai tarziu, acest trend a ajuns in toata Europa, prin care simplitatea a putut in cele din urma sa prevaleze. Oamenii stilati nu mai erau interesati de hainele colorate si excentrice. Costumul inchis la culoare a luat nastere. Acesta intruchipa deja stilul si constientizarea modei.
In timp, costumul de inalta calitate a fost plasat mai degraba in fundal. Acest lucru a dus la productia de masa si a oferit posibilitatea oricarui barbat sa cumpere un costum. Datorita acestei dezvoltari, costumele au devenit accesibile pentru persoanele din clasa inferioara. Prin urmare, costumul a ajuns sa fie rapid imbracamintea formala de afaceri pentru toate clasele.
Cele mai multe articole de imbracaminte si accesorii au o istorie interesanta. Costumul barbatesc s-a stabilit in cultura colectiva si nu exista niciun sfarsit previzibil pentru imbracamintea cea mai populara pentru domni. Desi costumele de astazi difera semnificativ unul de celalalt in ceea ce priveste calitatea si manopera, un costum frumos poate imbunatati aspectul oricarui barbat. Un costum de calitate de la un magazin profesionist precum expresiv.eu este cu siguranta cea mai buna alegere pentru a venera traditia costumului.