a cursurilor Institutului Artmark de Management al Artei
Cea de-a doua sesiune de cursuri dedicate iubitorilor de artă și profesioniștilor în domeniu s-a încheiat duminică, 24 iunie, la Palatul Cesianu-Racoviță din București, cu decernarea diplomelor onorifice celor 30 de absolvenți. Pe parcursul a trei zile intensive, cursanţii s-au familiarizat cu felul în care este valorificată arta, precum şi cu sistemul de funcţionare a pieţei de artă din România, dobândind cunoştinţe teoretice şi practice aplicate.
Dedicate investitorilor care înţeleg să trateze cu seriozitate diversificarea portofoliului precum şi profesioniştilor pe care îi tentează o carieră în piaţa de artă, cursurile IMA au îmbinat o programă diversă, propusă de cei 13 lectori cu diferite specializări, printre care s-au numărat Doina Păuleanu, directorul Muzeului de Artă Constanța, istoricul de artă și galeristul Diana Dochia, Pavel Şuşară, președintele Asociației Experților și Evaluatorilor de Artă din România, Cornel Popa, avocat asociat în cadrul Ţuca Zbârcea & Asociaţii, Manuela Plăpcianu, CEO Artmark.
Institutul de Management al Artei a fost înființat în 2011 de către Artmark și ArtSociety, în colaborare cu corpul profesoral de specialitate, şi reprezintă prima platformă de pregătire profesională în domeniul pieţei de artă din România. Programa îmbină teme din Istoria Artei dedicate cunoaşterii principalelor direcţii, personalităţi şi creaţii de referinţă din arta românească a sec. XIX și XX, precum şi înţelegerii evoluţiei artei contemporane, cu referinţe despre valoarea de piaţă a artei, principiile şi cadrul legal de tranzacţionare, rolurile instituţiilor, modele de colecţionari şi de investitori de succes, puse în legătură cu cazuri din lumea artei internaţionale.
„Artmark Institutul de Management al Artei este o dovadă de profesionalism și normalitate în cadrul pieței de artă din România”, a afirmat Diana Dochia, directorul galeriei de artă contemporană Anaid Art Gallery din București.
„Salutăm iniţiativa Artmark şi ne bucură ocazia de a participa şi de a susţine primele cursuri de management al artei, o premieră în România. Este un proiect special, în care credem şi în care ne regăsim deopotrivă ca admiratori ai frumosului artistic şi promotori ai creativităţii şi inovaţiei sub diverse forme”, a declarat Cornel Popa, avocat asociat al Ţuca Zbârcea & Asociaţii. Sesiunile de cursuri de management al artei din acest an sunt susţinute de societatea de avocaţi Ţuca Zbârcea & Asociaţii.
Următoarea sesiune de cursuri a Institutului Artmark de Management al Artei va avea loc în perioada 14 – 16 septembrie, înscrierile deschizându-se deja pe site-ul AlegeArta.ro.
Pentru mai multe informaţii, vizitaţi www.artmark.ro.