Românii de pretutindeni sărbătoresc pe 1 Decembrie Ziua Națională a României, cel mai important moment din istoria românilor. La ceas de sărbătoare sau zi de zi, Beciul Domnesc este vinul preferat de români.
Beciul Domnesc este unul dintre cele mai iubite și cunoscute branduri de vin din România, partener în momentele speciale, un vin care te invită să îi descoperi povestea cu fiecare picătură, un gest de apropiere și celebrare a tradițiilor noastre. Este un ambasador al gustului autentic românesc, aducând împreună inimi și suflete în jurul unei povești de veacuri.
Beciul Domnesc este un brand ce reunește o gamă diversificată de vinuri, fiecare purtând savoarea distinctă a celor patru renumite podgorii din care provin strugurii noștri: Huși, Panciu, Odobești și Cotești.
Acest brand este un buchet de vinuri menite să satisfacă preferințele consumatorilor, aici găsiți vinul care se potrivește oricărui gust și oricărei ocazii:
Cabernet Sauvignon este un vin roșu sec cu note de coacăze și vișine, ideal pentru carne roșie și vânat. Poți alege și vinul dulce din același soi, ideal pentru meniurile românești cu sosuri dulci, pentru coaste de porc glazurate cu miere.
Merlot este un vin roșu demisec, delicat și armonios, potrivit pentru preparate din carne roșie și brânzeturi. Încearcă-l alături de mâncarea de fasole cu ciolan afumat!
Pinot Noir este un vin roșu, demisec, cu note de vișine și cireșe, perfect pentru a fi servit alături de carne roșie sau deserturi. Savurează-l alături de o tochitură de măruntaie!
Feteasca Neagră este un vin roșu cu arome de prune uscate și mure, potrivit pentru carne roșie și preparate dulci. Dacă este prea dulce Cabernetul din acest brand, alege acest vin pentru coastele de porc glazurate!
Rosé-ul de la Beciul Domnesc este unul dintre pionierii consumului de vin rosé din România. El te învață într-o manieră subtilă și elegantă că vinul rosé, demisec și semi-aromat este vinul ce poate fi asociat unei largi game de preparate culinare, începând de la aperitive și până la desert.
Chardonnay este un vin sec cu note de citrice și vanilie, ideal pentru carne albă și pește. Nu așteptați Crăciunul ca să vă bucurați de acest vin alături de o răcitură de curcan!
Riesling de Rhin este un vin alb, demisec, proaspăt și echilibrat, perfect pentru preparate din carne de pasăre. Recomandăm să îl gustați alături de pui cu smântână!
Feteasca Regală este un vin demisec cu note florale și fructate, recomandat pentru preparate din carne de pasăre și pește. Poți să te bucuri din plin, savurându-l și în zilele cu dezlegare la pește din Postul Crăciunului!
Sauvignon Blanc este un vin alb, demisec, cu arome de grapefruit și ardei verde, ideal pentru fripturi din carne de pasăre și preparate mediteraneene. Un vin care merge perfect cu friptura de curcan de pe masa de Crăciun!
Muscat Ottonel este un vin alb, demidulce, cu note florale de tei și fructe, perfect pentru aperitive și deserturi. Încercați-l în Postul Crăciunului cu o mâncare de gutui!
Tămâioasa Românească este un vin cu note de miere și flori, potrivit pentru aperitive și deserturi. Nu există o mare sărbătoare românească fără cozonac sau tort. Adaugă tu vinul cel mai potrivit!
Beciul Domnesc s-a născut în inima Vrancei, în unicul loc din România, unde se întâlnesc granițele dintre Muntenia, Ardeal și Moldova – un adevărat „triplex confinium”. Aici, Sărbătoarea Românilor – 1 Decembrie capătă o semnificație aparte: suntem diferiți, dar suntem împreună. Aici terroir-ul de excepție și măiestria oamenilor și-au dat mâna pentru a vă oferi vinurile care au dus BECIUL DOMNESC în topul preferințelor românilor.
Beciul Domnesc vă invită să redescoperiți tradițiile, să depănați amintiri dragi sufletului de român și să ridicați un pahar de vin în zi de sărbătoare pentru toți ai noștri.
La mulți ani, România!
La mulți ani tuturor românilor!
Beciul Domnesc – Tradiție vie!